Μας «στραγγίζουν», εάν θέλουν ας μας πουν να φύγουμε!

Κόκκινο συναγερμό σήμανε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Η κ. Μυλωνά εμφανώς εξοργισμένη από τα ρεπορτάζ που δείχνουν την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, αλλά δεν αναφέρουν τίποτα για την τραγωδία που ζει η ελληνική οικονομία, ειδικά στις ακριτικές περιοχές, έκανε λόγο για «ερημοποίηση» της εθνικά ευαίσθητης περιοχής, καθώς η τοπική οικονομία στραγγίζεται και οδηγείται στην καταστροφή.

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Δουράκης, δεν είναι μόνον οι κάτοικοι που επισκέπτονται την Ανδριανούπολη για να ψωνίσουν, δίνοντας έτσι οικονομική ανάσα στην Τουρκία, αλλά και η εκτίναξη των εισαγωγών από τουρκικές επιχειρήσεις, που πλέον έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας, εκτρέποντας πλήρως το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών υπέρ της Τουρκίας.

Εάν δεν δοθούν πάντως άμεσα κίνητρα στις επιχειρήσεις των ακριτικών περιοχών, εάν δεν εφαρμοστεί πολιτική αφορολόγητου, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο όριο κύκλου εργασιών και δεν υπάρξει αποσυμφόρηση από τους τερατώδεις λογαριασμούς του ρεύματος, η Ελλάδα θα δημιουργήσει μία κερκόπορτα εκεί που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν Θερμοπύλες.

Δεν είναι δυνατόν η ίδια η Ελλάδα να εξαφανίζει το όποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διαθέτουν οι ελληνικές επιχειρήσεις έναντι των τουρκικών, ακριβώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα!

Πηγή:newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Σουφλί στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού
Επόμενο άρθροΟ Αντιπεριφερειάρχης Έβρου βράβευσε τους αστυνομικούς που έσωσαν πολίτη από χείμαρρο