Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν αν και με δυσκολία, τόνισε ο κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, και επικεντρώθηκε στην ανάγκη στήριξης των εγχώριων επενδύσεων, των επιμελητηρίων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μιλώντας στο Πολυσυνέδριο Capital + Vision τόνισε χαρακτηριστικά οτι “η ΚΕΔΕ ασκεί πολύ σημαντικό ρόλο και μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως π.χ στον δήμο Αλεξανδρούπολης που για 10 δράσεις στην ενέργεια έχει απορροφήσει σημαντικά κονδύλια”.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα προσαρμογής τόνισε ότι “οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν αν και με δυσκολία, η τουριστική σεζόν ήταν πολύ θετική (ο τουρισμός αποτελεί το 20% του ΑΕΠ της οικονομίας) ενώ τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν υψηλά. Όσον άφορα στις επενδύσεις σημείωσε ότι “δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τις επενδύσεις από έξω αλλά και τη στήριξη των εγχωρίων δυνάμεων”.

Παράλληλα, ο κ. Φούχτελ συζήτησε με τα επιμελητηριακά στελέχη τη σημαντική ενίσχυση που μπορεί να δοθεί στις ελληνικές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για επενδυτικές δράσεις τους από εξειδικευμένα προγράμματα και χρηματοδότηση μέσω της επενδυτικής τράπεζας KfW.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φούχτελ, τα ελληνικά επιμελητήρια πρέπει να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στη μαθητεία και στο πλαίσιο αυτό οι υπηρεσίες του μπορούν να προσφέρουν σημαντική τεχνογνωσία.

(από 09:20 έως 11:00)

www.capital.gr

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Υστερεί στις εξαγωγές η Βόρεια Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Εβρίτης Αθανάσιος Μπέλλας