Άνοιξε ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο από ευρωπαϊκά κονδύλια, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, της ευρωομάδας στην οποία ανήκει και η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι παρακάμφθηκε η τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς και η οποία απέκλειε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε αντίστοιχα έργα. Η εν λόγω τροπολογία είχε προκαλέσει έντονη πολιτική κόντρα, καθώς έναν εκ των εισηγητών ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η τροπολογία του ΕΛΚ, υπερψηφίστηκε με 322 ψήφους στην Ολομέλεια. Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στην ψηφοφορία για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» η τροπολογία για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα πέρασε με 322 υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές.

Σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρει: «Σήμερα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε  μία ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράκτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών. Συνεχίζουμε, για την Ελλάδα».

Σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ αναφέρει:

Προηγούμενο άρθρο“Άφησε με σε παρακαλώ λίγο ακόμη. Προσεύχομαι για σένα”
Επόμενο άρθροΠάρης Παπαδάκης: Αποκατάσταση της αλήθειας σε κακόβουλο δημοσίευμα