Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Φρεγάτες: Σε μία εβδομάδα έτοιμες για την Ελλάδα οι ολλανδικές Karel Doorman

Φρεγάτες: Σε μία εβδομάδα έτοιμες για την Ελλάδα οι ολλανδικές Karel Doorman

Οι ολλανδικές φρεγάτες Karel Doorman σε μία εβδομάδα θα είναι έτοιμες για την Ελλάδα.

Φρεγάτες: Σε μία εβδομάδα έτοιμες για την Ελλάδα οι ολλανδικές Karel Doorman (M) αν μας τις δώσουν ως ενδιάμεση λύση οι Ολλανδοί.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση ανανέωση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της.

Η αγορά των 3+1 γαλλικών Belharra και των 3+1 κορβετών Gowind (σ.σ. προσωπική εκτίμηση είναι πως αυτές θα είναι οι νέες ελληνικές κορβέτες) λύνει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα, όμως χρειάζονται και άλλα πλοία.

Τουλάχιστον 12 μονάδες πρέπει να αντικατασταθούν στο ελληνικό Π.Ν..

Οπότε, με τα παραπάνω δεδομένα, δεν προκάλεσε έκπληξη η είδηση πως η Ελλάδα έστειλε αίτημα για την έναρξη της συζήτησης για την προσθήκη στις μονάδες του ελληνικού στόλου των δύο ολλανδικών φρεγατών τύπου Karel Doorman (M), καθώς και των έξι ναρκοθηρευτικών τύπου Alkmaar.

Βelharra και κορβέτες θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ελλάδα από το 2025 ενώ αν προχωρήσει η απόκτηση των ολλανδικών Karel Doorman, αυτές θα φτάσουν στην Ελλάδα την ίδια περίοδο (σ.σ. ίσως και το 2024).

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Karel Doorman (M) είναι πως μπορούν να γίνουν άμεσα επιχειρησιακές για το ελληνικό Π.Ν..

Μάλιστα λέγεται πως σε μόλις μία εβδομάδα μπορούν να παραληφθούν από την Ελλάδα αφού θα ακολουθηθεί η διαδικασία «hot transfer», δηλαδή η απευθείας απόκτηση πλοίου που βρίσκεται σε υπηρεσία.

Μην ξεχνάμε σε αυτό το σημείο την εμπειρία που έχουν τα ελληνικά πληρώματα στα ολλανδικά πλοία.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Exit mobile version