Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στο πευκοδάσος της Κίρκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από αγροτικό όχημα (ενδεχομένως τρακτέρ) που μετέφερε εύκλεκτο υλικό (πιθανώς άχυρα λένε οι πρώτες πληροφορίες). Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για να προλάβουν τα χειρότερα. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή ακόμα δεν έχει έρθει το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει τα καλοκαίρια στην Αλεξανδρούπολη και μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις, πρόβλημα το οποίο είχε επισημάνει πριν μερικές ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς (ΕΔΩ)

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην περιοχή σπεύδουν 6 εναέρια μέσα κατάσβεσης καθώς ο κίνδυνος για να βγει εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, είναι μεγάλος.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η χορτολιβαδική πυρκαγιά στην περιοχή Κίρκη Αλεξανδρούπολης στο νομό Έβρου.

Επιχείρησαν  26 πυροσβέστες με 9 οχήματα,17 άτομα πεζοπόρο & 2 Α/Φ PZL Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε και από αέρος με αποτέλεσμα γρήγορα να περιοριστεί.

Συνελήφθη ο υπαίτιος της πυρκαγιάς στην Κίρκη

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν χθες στα πλαίσια του αυτοφώρου τον ημεδαπό Γ.Μ. του Μ. 56 ετών, ως υπαίτιο πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, σε δάσος- δασική έκταση στην περιοχή των Μεταλλείων Κίρκης του δήμου Αλεξανδρούπολης νομού Έβρου, η οποία εκδηλώθηκε την Ω/12:35 στις 08/07/2017.
Ο 56χρονος θα οδηγηθεί σήμερα 09/07/2017, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Με ανακοίνωση της η πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι κατά τους θερινούς μήνες:

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

με πληροφορίες από το alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΤα λαμόγια κυριαρχούν (από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)
Επόμενο άρθροΔημήτρης Αδαμίδης: “Η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε δεν εκβιάζεται”