Για το θέμα των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων στα 10 μεγάλα λιμάνια της χώρας μίλησε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Alpha», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Βάσει του νέου νόμου για την αξιοποίηση των λιμανιών πρέπει να προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για τις επενδύσεις που θα γίνουν σε κάθε λιμάνια, γιατί κάθε λιμάνι έχει διαφορετικές δυνατότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξει λοιπόν διεθνής διαγωνιστική διαδικασία με βάση το εθνικό δίκαιο, το ενωσιακό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο. Η διαδικασία αυτή δε θα αργήσει. Όποιος υπερθεματίσει θα παίρνει την επένδυση. Προηγείται ως προτεραιότητα το λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, ενδεχομένως το λιμάνι Φίλιππος 2 στην Καβάλα, και του Βόλου.

Για τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια λοιπόν και ενδέκατο το λιμάνι της Χαλκίδας, έχει προκριθεί και ισχύει πια το μοντέλο που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη, σε ποσοστό 87%. Το ελληνικό δημόσιο έχει απόλυτα την κυριότητα και προχωρεί σε επιμέρους υποπαραχωρήσεις.

Βεβαίως με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια η οποία θα δικαιολογείται με βάση τα χαρακτηριστικά και το είδος της επένδυσης».

www.metaforespress.gr

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα στους δημότες της Αλεξανδρούπολης απο τον Σάββα Δευτεραίο
Επόμενο άρθρο«Θωρακίζεται» ο Έβρος με Kiowa Warrior – Έφτασαν στην Ελλάδα τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα