Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά την επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο στη Μικρή Δοξιπάρα:

Είχα τη τιμή και τη χαρά να με ξεναγήσει στο χώρο, ο ίδιος ο αρχαιολόγος που έχει κάνει την ανασκαφή, ο κ. Τριαντάφυλλος, που τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να αναδείξουμε πόσο σημαντικό είναι αυτός ο αρχαιολογικός χώρος.

Μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μία διαδρομή πολιτισμική, στην ευρύτερη περιφέρεια, αλλά κυρίως για μια διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία, που φαντάζεστε πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή.

Δυστυχώς το έργο αυτό τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. 2,5 χρόνια χαμένα και για τον πολιτισμό.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να πιέσουμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες και δε μπορώ να μην κάνω μία ειδική αναφορά στους ανθρώπους που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την επιστημονική ομάδα που δούλεψε, τον Νίκο Ζαμπουνίδη, τον Απόστολο Φωτειάδη και την Λίνα Μενδώνη που χάρης το δικό τους πείσμα και τη θέληση, μαζί με τους επιστήμονες, έχει φτάσει αυτό το έργο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Δεν πρέπει να μείνει εδώ, πρέπει να προχωρήσει, είναι μεγάλης αξίας για τη περιοχή.

Προηγουμένως είχε επισκεφτεί την Πλατεια “Γιώργος Γεννηματάς” στη Μεγάλη Δοξιπάρα

Όπως ανέφερε:

Λόγω και της σημερινής ημέρας δεν μπορούσα παρά να κάνω μια στάση εδώ στη Μεγάλη Δοξιπάρα και να καταθέσω ένα λουλούδι. Ο Γιώργος Γεννηματάς πίστευε πολύ στην ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πίστευε ότι αποτελεί σημαντικό κρίκο του Ελληνισμού και η ενίσχυσή του περνά μέσα από την οικονομική του ανάπτυξη. Ήταν ο πρώτος που έδωσε σημαντικά κίνητρα στην περιοχή. Τόσο το μνημείο στη Μεγάλη Δοξιπάρα, όσο και ο δρόμος στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής αποτελούν πρωτοβουλίες για την αναγνώριση για τις προσπάθειες που έκανε για την ευρύτερη περιοχή. Είναι συγκινητικό να σας βλέπω σήμερα εδώ, είναι πράγματι συγκινητικό να μιλά ο κόσμος με τόση αγάπη για τον Γιώργο Γεννηματά τόσα χρόνια μετά.

Στο πρόγραμμα της κα Γεννηματα είχε συμπεριληφθεί και η Ορεστιάδα όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Βασίλη Μαυριδη

Προηγούμενο άρθροΕξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν 3 άτομα κατηγορούμενα για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Δράμας και Έβρου