Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επισκέπτεται σήμερα και αύριο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο Βασίλης Αλβανάκης Γραμματέας της ΝΕ Έβρου, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην Υπουργός Απόστολος Φωτιάδης, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ντόλιος και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Δαρμή. Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας σε όλη την Ελλάδα από την Θράκη με την οποία μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη διαχρονικά στήριξε την προσπάθεια της Θράκης για ανάπτυξη.

Θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα από την Θράκη: η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη μπορούμε να τα καταφέρουμε  αρκεί να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Πολύ έγκαιρα εμείς αναδείξαμε την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έκλεισε  κυριολεκτικά στο παραπέντε, είναι επαχθής, βαριά και δεν βγαίνει. Η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική γραμμή με τρεις στόχους: υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία για να κερδίσουμε πάλι την αξιοπιστία μας ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα, αναδιάρθρωση του χρέους, ελάφρυνσή του και βεβαίως επαναπροσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Το γεγονός ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σήμερα αναδεικνύει την ανάγκη για μια νέα συμφωνία επιβεβαιώνει του λόγου μας το αληθές για αλλαγή πολιτικής για μια νέα συμφωνία. Εμείς θα το προσπαθήσουμε και θα είμαστε μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο στέκεται χάρη στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Δυστυχώς, χωρίς προσωπικό χωρίς γιατρούς χωρίς υλικά διαλύεται πραγματικά το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, ένα νοσοκομείο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, στους ακρίτες μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ασχολείται με την καθημερινότητα και βλάπτει καθημερινά την υγεία. 4.500 προσλήψεις είχαν εγκριθεί με προϋπολογισμό και ούτε 915 από αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μέσα στα νοσοκομεία. 150 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πλήρως εξοπλισμένες παραμένουν κλειστές γιατί ακριβώς δεν κατάφεραν να τις στελεχώσουν.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων διογκώνονται την ίδια στιγμή που εκτοξεύονται και τα χρέη του ΕΟΠΠΥ στους προμηθευτές. Διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εμείς δεν μπορούμε να το ανεχτούμε χωρίς να αντιδράσουμε.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι οι θεμελιωτές του ΕΣΥ, το οποίο αυτή τη στιγμή χρειάζεται εκσυγχρονισμό αλλά όχι διάλυση. Ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συνθήκες που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια από την κρίση, έχει ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και η αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τον τομέα του ΕΣΥ. Χρειάζεται πολιτική ανθρωπιάς με τον άνθρωπο, με τον Έλληνα, με την ελληνική οικογένεια, την Ελληνίδα, τα παιδιά στο επίκεντρο. Γι αυτό είμαστε εδώ, για να δώσουμε αυτό το μήνυμα. Ότι εμείς ξεκινάμε αγώνα για να αλλάξει η πολιτική, για να αλλάξει η δυσβάσταχτη συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε πριν για 4.500 θέσεις. Γιατί πιστεύετε ότι δεν συνεχίστηκε η διαδικασία;

Φώφη Γεννηματά: Αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνετε στην κυβέρνηση. Δυστυχώς, για αυτή την κυβέρνηση το ΕΣΥ δεν ήταν προτεραιότητα.

 

Προηγούμενο άρθροΝέος προπονητής του Πανθρακικού ο Κώστας Ανυφαντάκης!
Επόμενο άρθροΤέλος τα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική, ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές των Ενώσεων!