Θρίαμβος για την ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Βοείου Ελλάδος διαγωνίστηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στην κατηγορία «Community Catering and Military Teams» και τερμάτισε στην τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

«Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, σύμφωνα με την οποία ο team manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.

Ο διαγωνισμός πρόσφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επιδείξουν και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, προωθώντας παράλληλα την γαστρονομία της χώρας τους. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια τους διαγωνισμού, κλήθηκε να σχεδιάσει, να οργανώσει και να μαγειρέψει ένα γεύμα το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες» το οποίο έχει οριστεί από την διοργάνωση. Συνταγές όπως πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό. Συμμετείχαμε με συνολικά επτά πιάτα, που μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα 11.

Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά, Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετιου, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργο Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανάνα, Νανάς Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.

ΠΗΓΗ www.etsimagazin.com

Προηγούμενο άρθρο“Άκυρο” από Βορίδη για αποζημιώσεις στους βαμβακοκαλλιεργητές της Θράκης
Επόμενο άρθροΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Άθλιες ύβρεις κατά Θρακών μέσα στη Βουλή, το 1922