Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο 15χρονος αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νικηφόρος Μύρος, στο πανελλήνιο τουρνουά πινγκ πονγκ στα Χανιά της Κρήτης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Εθνικού:

«Σε άλλο ένα πανελλήνιο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αυτή τη φορά στα Χανιά, έκλεψαν τις παραστάσεις οι αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Νικηφόρος Μύρος και Κίμωνας Μήτκας στους παμπαίδες η Θεοδώρα Βασιλειάδου στις κορασίδες και ο Χρήστος Μπανταλίδης στους παίδες ήταν οι αθλητές που εκπροσώπησαν την ομάδα του Εθνικού.

Στη κατηγορία των παμπαίδων ο Νικηφόρος Μύρος ήταν αυτός που τράβηξε τα βλέμματα κατακτώντας την τρίτη θέση στην κατηγορία των παμπαίδων. Ο Μύρος αρχικά ξεκίνησε σαν πέμπτο φαβορί των αγώνων πέρασε πρώτος από τον όμιλο του αποδίδοντας εξαιρετικό πινγκ-πονγκ και φτάνοντας στην 8αδα του τουρνουά. Σε ένα αρκετά δύσκολο προημιτελικό ο Νικηφόρος βρήκε λύσεις πιέζοντας τον αντίπαλο του με ακατάπαυστες επιθέσεις και έφτασε στη νίκη με 3-0. Στο ματς για τον τελικό ο αθλητής του Εθνικού έχασε στα σημεία από τον νικητή του τουρνουά τον αθλητή του Ολυμπιακού Γιαννούτσο Σωκράτη. Να σημειωθεί πως ο Μύρος κέρδισε και στον μικρό τελικό και έκλεισε το τουρνουά με μόλις μία ήττα.

Επίσης ο Κίμωνας Μήτκας στην ίδια κατηγορία απέδωσε ποιοτικό πινγκ-πονγκ πέρασε πρώτος από τον δύσκολο όμιλο του και εξασφάλισε την είσοδο του στην 8αδα του τουρνουά. Στο καθοριστικό ματς για το μετάλλιο ο Κίμωνας ενώ έπιασε καλή εμφάνιση έχασε στα σημεία από τον αθλητή της Πεύκης Μανωλόπουλο, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση. Ο Κίμωνας συνέχισε το τουρνουά κερδίζοντας κάποια παιχνίδια καταλήγοντας στην 7η θέση, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες για το μέλλον καθώς έχει άλλη μια χρονιά στην ίδια κατηγορία.

Στην κατηγορία των κορασίδων η Θεοδώρα Βασιλειάδου στη δεύτερη χρονιά στην κατηγορία της πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις πραγματοποιώντας ισάριθμες νίκες και ήττες έχοντας λάβει σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Τέλος ο Μπανταλίδης Χρήστος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στη δύσκολη κατηγορία των παίδων παίζοντας με πάθος κατάφερε σημαντικά αποτελέσματα. Ο προπονητής της ομάδας Νικολακάκης Ανδρέας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τους αθλητές, ενώ σημαντική ήταν και η υποστήριξη του αθλητή ανδρών του Εθνικού Παύλου Τελόπουλου».

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΦαλέκας Γιάννης: Έχουμε εξασφαλίσει ανταποδοτικά οφέλη απο ΔΕΣΦΑ και ΤΑΡ. Συζητάμε με ΔΕΠΑ για οικιακή χρήση του φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΒραβεύτηκαν από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Μιχαλεντζάκης και Τυλιγαδάς!