Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι :

Με αφορμή σχόλια για την ποιότητα του νερού του δικτύου της πόλης της Αλεξανδρούπολης, η ΔΕΥΑΑ δηλώνει ότι, μετά την σοβαρή βλάβη που υπέστη ο αγωγός μεταφοράς νερού από τον υδροταμιευτήρα (βρόχινο νερό) στο διυλιστήριο της πόλης, το δίκτυο της πόλης της Αλεξανδρούπολης υδροδοτείται αποκλειστικά από γεωτρήσεις (υδροφόρος ορίζοντας). Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξηθεί η σκληρότητα του νερού του δικτύου και να αλλάξει η γεύση του.

Εξηγούμαι όμως ότι το νερό του υδροταμιευτήρα είναι βρόχινο (μαλακό νερό) και καταλήγει στο διυλιστήριο όπου περνάει από 3ο βάθμια επεξεργασία με τελευταίας τεχνολογίας φίλτρα και αποδίδει 96% καθαρότητα και ποιότητα.

Τώρα όμως λόγω της καταστροφής που έχει πάθει ο αγωγός μεταφοράς του υδροταμιευτήρα ,ενεργοποιήθηκαν οι γεωτρήσεις (σκληρό νερό) οι οποίες περνούν από 1ο βάθμια επεξεργασία και το νερό σαφώς του υδροφόρου ορίζοντα δεν είναι το ίδιο ποιοτικό με το βρόχινο διότι περιέχει αλατότητα . Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι είναι και επιβλαβή .

Οι αποκαταστάσεις των αγωγών θα γίνουν με κρατική επιχορήγηση η οποία αναμένεται σύντομα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αυξήθηκε η δοσολογία του απολυμαντικού μέσου (υποχλωριώδες νάτριο), που παραμένει όμως πάντα στα επιτρεπόμενα όρια.

Πραγματοποιούνται καθημερινές δειγματοληψίες από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΑ, ενώ έχουν σταλεί και δείγματα στο συνεργαζόμενο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. Όλα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το νερό του δικτύου της Αλεξανδρούπολης είναι ασφαλές και όλες οι μικροβιολογικοί και χημικοί παράμετροι είναι εντός των ορίων της νομοθεσίας.

Ζητούμε δημόσια την υπομονή και την κατανόηση σας έως ότου έρθουμε στην κανονικότητα. Κάνεις δεν ήθελε να έρθει αυτή η καταστροφή ούτε κάνεις μπορεί να τα βάλει με τα καιρικά φαινόμενα. Εργαστήκαμε και θα συνεχίζουμε πάντα να εργαζόμαστε για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Χαράλαμπος Μιχαηλίδης

Προηγούμενο άρθροΕλληνικό χρέος: Η χώρα χρωστάει τρεισήμισι φορές… τον εαυτό της…
Επόμενο άρθροΣχηματισμός Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης