Το απόγευμα της Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του παλαιού πέτρινου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Ο παλαιός πέτρινος ναός του Αγίου Γεωργίου, που θεμελιώθηκε το 1953 επί Μητροπολίτη Ιωακείμ Καβύρη, κάλυψε τις λατρευτικές ανάγκες του οικισμού έως τη δεκαετία του 1990. Στη συνέχεια ανεγέρθηκε ο νέος ναός και ο παλαιός παρέμενε στη σκιά της καινούριας εκκλησίας… Σήμερα, μετά 70 χρόνια από τη θεμελίωσή της, και μετά τις απαραίτητες επισκευές και παρεμβάσεις η πέτρινη εκκλησία ανοίγει τις θύρες της, ενώ θα λειτουργήσει και ως πνευματικό κέντρο.

Μετά τα τα θυρανοίξια του παλαιού πέτρινου ναού πραγματοποιηθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Β. Τερψίδη με τίτλο «Ίμβρος εν Αιγαίω πελάγει αρίστη νήσος» προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου του Ιμβρίου.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Η έκθεση θα λειτουργεί στον παλαιό πέτρινο ναό του Αγίου Γεωργίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023. Ώρες επίσκεψης 08:30 – 13.00 και 18:00 – 20:00.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΣτην Ξάνθη την Πέμπτη ο Μητσοτάκης – Ομιλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Επόμενο άρθροΠρογραμματισμός εργασιών εκσκαφών και κατασκευής αποκατάστασης ασφαλτικών του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης