Εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./οικ. 6411/Α325 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών, αναφορικά με την οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 11ης και 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε περιοχές της Π.Ε. Έβρου της ΠΑΜ-Θ. 

Οι πληγείσες περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι:

  • Κοινότητες Άβαντος και Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης 
  • Κοινότητες Λουτρού και Ανθείας της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης 
  • Κοινότητες Καβησού, Πέπλου και Φερών της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες που έπληξαν τις προαναφερόμενες περιοχές, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.)

Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του θέματος, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/- τριας. 

Οι αιτήσεις αποστέλλονται με συστημένη επιστολή μέχρι τις 16/06/2021 στη Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Δ.Α.Ε.Φ.Κ – Β.Ε), Ναυαρίνου 28, 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη.

ΑΙΤΗΣΗ ΔΑΕΦΚ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ -ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Προηγούμενο άρθροΔράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη
Επόμενο άρθροΕπανάσταση και Ελευθερία 1821-2021: η αρχή της Σύγχρονης Ελλάδος