Χριστουγεννιάτικο Πάρτι… απευθείας αναθέσεων!  

Τη στιγμή που πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα και αγωνιούν για το μέλλον λόγω των δύσκολων καταστάσεων που οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ακόμη μια σπατάλη χρημάτων των δημοτών, για την διοργάνωση εκδηλώσεων με την ονομασία «Άγιες μέρες των Χριστουγέννων». 

Περίπου 100.000 € θα ξοδευτούν για τις εκδηλώσεις αυτές, ποσό το οποίο ενέκρινε εκτάκτως χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή. 

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έφεραν ως έκτακτο τελικά, το σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή με την αιτιολογία  του περιορισμένου χρόνου και τον μανδύα των πολύ ειδικών συνθηκών ελέω πανδημίας covid-19 και μάλιστα με τη γνωστή «βουβή» διαδικασία δια περιφοράς. 

Με βάση αυτή την αιτιολόγηση «τεμάχισε» σε επιμέρους εργασίες, μέχρι το ύψος των απευθείας αναθέσεων,  τις δράσεις για τα Χριστούγεννα,  και μάλιστα τα υλικά τα οποία θα πληρώσουν οι δημότες και κοστίζουν 71.800 €, δε θα μείνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ως  περιουσιακό υλικό στον Δήμο.

Το οξύμωρο είναι πως θα ξοδευτούν 23.500 € με απευθείας ανάθεση για το στήσιμο 4 φωτεινών εικαστικών δράσεων  τη στιγμή που δεν θα επιτρέπονται συναθροίσεις ή ελεύθερες μετακινήσεις πριν τις αρχές του έτους. 

Φυσικά η παράταξη μας δεν θα συμμετέχει σε αυτή την ευφάνταστη πανάκριβη παρωδία παραπλάνησης, για να ξοδευτούν τόσα πολλά χρήματα,  χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα προς τους δημότες και διαχρονικά οφέλη για τον Δήμο. 

Οι εκπρόσωποι της παράταξής μας ψήφισαν αρνητικά στα δύο αυτά θέματα.

Αντιθέτως δώσαμε τη θετική μας ψήφο για:

  1. την προμήθεια επιπλέον ηλεκτρολογικού υλικού για τα Χριστούγεννα,  
  2. την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο του covid-19,
  3. τη διεκδίκηση βράβευσης του Δήμου.

Κατά τα άλλα «Η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας»… μας έλεγαν.

 

Αλεξανδρούπολη, 03/12/2020

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Ο εκπρόσωπος τύπου

Χρήστος Γερακόπουλος

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση 50.000 € για στέγαστρα στάσεων στο Δήμο Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΠαρατείνεται έως 14 Δεκεμβρίου το lockdown