Το νέο πλαίσιο για τις άγονες γραμμές  που φέρνει άμεσα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ως στόχο την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία των δρομολογίων, καθώς και τη βελτίωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Ειδικότερα προβαίνει σε:

  • Αύξηση κατά 45% του ετήσιου προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές με ταυτόχρονη πρόνοια για την ενσωμάτωση του αυξημένου κόστους στα καύσιμα, χωρίς  την επιβάρυνση των νησιωτών και προσαρμοσμένη  στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα που προβλέπονται  από 01 /01/ 20.
  • Ένταξη στις προκηρύξεις ως ποιοτικό κριτήριο επιλογής τη ρήτρα <<ΠΛΟΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ>> το οποίο θα καλύπτει το μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει σε έκτακτες περιπτώσεις που αδυνατούν ως οφείλουν να το παρέχουν, όπως συνέβη τον Αύγουστο στη Σαμοθράκη, όπου αναζητούνταν πλοίο στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
  • Ένταξη της χρηματοδότησης των άγονων γραμμών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), με διασφαλισμένους πόρους, ευελιξία και δυνατότητα κάλυψης πρόσθετων ή έκτακτων αναγκών.
  • Στόχευση σαφών και ποιοτικότερων  κριτήριων στις σχετικές προκηρύξεις με σκοπό την προσέλκυση σύγχρονων πλοίων νεότερης ηλικίας, επενδύοντας σε κινήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα στήριξης των κατοίκων των νησιών μας.

 

Με έμπρακτο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για στήριξη και φροντίδα των άγονων γραμμών και η Σαμοθράκη θα έχει εξασφαλισμένη την συγκοινωνία  της , όλη την διάρκεια του χρόνου, αφού για εμάς αποτελεί υπόθεση εθνικής αλλά και κοινωνικής σημασίας.

Προηγούμενο άρθροΟ Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό της Αθήνας
Επόμενο άρθροΤακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25/09