Home ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Χρήστος Τοκαμάνης: “Συμμετέχοντες στο φετινό Πανθρακικό Αντάμωμα, έπαθαν διαστρέμματα στα πόδια τους...

Χρήστος Τοκαμάνης: “Συμμετέχοντες στο φετινό Πανθρακικό Αντάμωμα, έπαθαν διαστρέμματα στα πόδια τους καταλήγοντας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου”

Στον απόηχο του 12ου Πανθρακικού Ανταμώματος στο Διδυμότειχο, θέλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα Τείχη», οι οποίοι σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πανθρακικών Σωματείων υπερβάλλοντας εαυτούς, διοργάνωσαν με άρτιο τρόπο ένα Πανθρακικό Αντάμωμα, με κόπο και επιμονή, θυσιάζοντας μήνες εργασίας από τον προσωπικό τους χρόνο. 

Το αντάμωμα εξελίσσονταν με μεγάλη επιτυχία έως ότου το βράδυ του Σαββάτου,  χρησιμοποιήθηκε το δημοτικό γήπεδο του Διδυμοτείχου. Οι εξελίξεις ήταν τραγικές για όλους τους χορευτές. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του Δήμου και του κ. Χατζηγιάννογλου προσωπικά, για τον χώρο του δημοτικού γηπέδου (τον αγωνιστικό χώρο όπου θα διεξάγονταν οι χοροί με τους Θρακιώτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό) ότι ήταν κατάλληλος για να χρησιμοποιηθεί. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν πολλοί συμμετέχοντες στο φετινό Πανθρακικό Αντάμωμα, να πάθουν διαστρέμματα στα πόδια τους καταλήγοντας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Η καταστροφή των υποδημάτων ή άλλων μερών της  ενδυμασίας τους, ήταν το λιγότερο κακό που συνέβη, μπροστά στην υγεία των φιλοξενουμένων στην πόλη μας. Το γενικό αίσθημα των χορευτών στη διάρκεια αλλά και στο τέλος της πανελλήνιας αυτής βραδιάς των Θρακών ήταν δυσάρεστο.

Τραγικός επίλογος, από την ανικανότητα διαχείρισης ενός έργου και την ανεύθυνη διαβεβαίωση του κ. Χατζηγιάννογλου, ότι ο χώρος του δημοτικού γηπέδου είναι κατάλληλος για να χορέψουν τουλάχιστον 1.500 χορευτές, δυστυχώς εκτός από τους τραυματισμούς και την καταστροφή των πολιτιστικών φορεσιών, το Διδυμότειχο δυσφημίστηκε ανεπανόρθωτα στους απανταχού Θρακιώτες. Οι κάτοικοι της πόλης μας αλλά και του νομού Έβρου απογοητευτήκαν σε μεγάλο βαθμό για την εικόνα που παρουσίασε η πόλης μας.

 

Για τον συνδυασμό Δύναμη Δημιουργίας,

Χρήστος Τοκαμάνης

Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης 

Exit mobile version