Συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης πραγματοποίησε προχθές (4/8) με τον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Α. Δημοσχάκης.

Στο επίκεντρο αυτής βρέθηκαν οι ζημίες & η αποκατάσταση αυτών που προκλήθηκαν σε περιοχές της Π Ε Έβρου της ΠΑΜ-Θ από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου του 2021!!

Ο Γεν. Γραμματέας γνωστοποίησε την απόφαση του Υπ. Οικονομικών για την χρηματοδοτική ενίσχυση μέσω του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης οκτώ ( 8 ) Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) του Ν.Έβρου συνολικού ύψους 400.000 ευρώ!!

Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο μετά την εξάντληση της εν λόγω χρηματοδότησης να ακολουθήσει συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση των ΤΟΕΒ του Ν.Έβρου, σε μεταγενέστερο χρόνο, εκπορευόμενη από τα αποθεματικά του Υπ. Οικονομικών.
Επισημάνθηκαν επίσης οι καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Νομού, από φερτά υλικά καθιστώντας αυτές μη εύχρηστες προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής!!

Έχουν ήδη συγκροτηθεί οι αρμόδιες Επιτροπές της περιφέρειας για την καταγραφή, εξέταση και αποτίμηση του μεγέθους των καταστροφών, σε συνεργασία με την ΠΑΜ-Θ προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία της οικονομικής αποζημίωσης των πληττόμενων αγροτών!

Ζημίες είχαν υποστεί και τα αναχώματα στον Ερυθροπόταμο, η αποκατάσταση των οποίων έχει ήδη δρομολογηθεί μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπ. Ανάπτυξης με περίπου 12 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον πόροι θα δοθούν σταδιακά με την χρονική εξέλιξη των έργων αποκατάστασης.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε το συλλογικό αίτημα των τοπικών Δήμων του Νομού για την περαιτέρω χρηματοδότηση αυτών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι καταστροφές που σημειώθηκαν σε υποδομές και δίκτυα, κάτι που δύναται να διασφαλιστεί την επόμενη περίοδο σε συνέργεια του Υπ. Οικονομικών με τα Υπ. Ανάπτυξης και Εσωτερικών!

Προηγούμενο άρθροΣημαντικό έλλειμμα προσωπικού και ανάγκη άμεσων προσλήψεων στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθρο«ΤΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ;» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης