Το μόνο που αυξάνεται είναι ο ενδοτισμός μας- Χ. Κηπουρός

  “Να ζητήσουμε ακύρωση της πολυμερούς διάσκεψης, για την Ανατολική Μεσόγειο.”

 

Ήταν επόμενο να παρατηρηθεί αύξηση. Μια και το περιβάλλον, όπου ευδοκιμεί η συγκεκριμένη κατάσταση, επηρεάζεται άμεσα από την απουσία εθνικής πολιτικής. Και είναι επόμενο, όταν μια χώρα δεν έχει εθνική πολιτική, να δανείζεται από άλλους. Όπως συμβαίνει και με την οικονομία.

Άλλο τώρα αν οι χώρες που δανείζουν πολιτική, το κάνουν με χαρά και ικανοποίηση, όχι μόνο επειδή αναπαράγουν τις μορφές αυτές της άσκησης επιρροής αλλά και γιατί η χώρα με την οποία συνδιαλέγονται, στην ουσία μετατρέπεται σταδιακά σε εξάρτημα.

Όσον αφορά τώρα την Ελλάδα, δεν δανείζεται μόνο από τη Γηραιά Ήπειρο, που στο κάτω κάτω της γραφής διατηρεί κάποιες αρχές και αξίες που αποτέλεσαν τα θεμέλια των Δημοκρατιών της. Εκεί που η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο, είναι όταν γίνεται δανεισμός από Τουρκικές πολιτικές, επεξεργασμένες δεόντως, πριν εξαχθούν και καταστούν κτήμα του ιστορικού  θύματος.

Και το πιο σημαντικό όλων, είναι η ανάπτυξη  μιας κρυφής μεν, υπαρκτής δε συμμαχίας, ανάμεσα στην Ευρώπη, με πρώτη και χειρότερη τη Γερμανία, και την Τουρκία, με σκοπό τη διατήρηση και  αναπαραγωγή μιας λεόντειας, σε βάρος μας, σχέσης. Και όχι μόνον αυτό. Με τον τρόπο αυτής της λειτουργίας, να απομονώνεται ο Ελληνισμός και εκείθεν να μετατρέπεται σε πολιτικά υποτελή.

Παραδείγματα, κατά καιρούς, πολλά. Ένα δε από τα πιο χτυπητά, είναι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2020.

Γιατί άραγε η Ε. Ε. προωθεί την Τουρκική ιδέα, διαμέσου του κ. Μπορέλ, Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε. Ε., την πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο; Και γιατί η  πολιτική αυτή που συνιστά χρονικό προαναγγελθέντων δεινών για τον Ελληνισμό, η Ελλάδα και η Κύπρος την προσυπέγραψαν; Και τι είναι αυτό, αν δεν είναι ένας επαυξημένος ενδοτισμός;

Τόσο τυφλός είναι ο Ελληνισμός που δεν βλέπει τη σημαδεμένη τράπουλα; Ούτε ότι πρόκειται για μια νέου τύπου συμφωνία της Λοζάνης, για την ευρύτερη αυτή γαλανή κάποτε θάλασσα; Άντε στη Λοζάνη υπήρχε και μια στρατιωτική ήττα. Τώρα τι υπάρχει; Εκτός και αν προαναγγέλλεται ένα νέο ΄22. Ένα ακόμη εγκεφαλικό του Ελληνισμού. Αυτή τη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και επιπλέον με τη συμμετοχή στη διάσκεψη και την ανάδειξη της Τουρκοκυπριακής μειονότητας σε κράτος και σε χώρα, είναι κάτι που οι σοφοί της Βασιλίσσης Σοφίας, όφειλαν να σκεφτούν, πριν από την αποδοχή της λεγόμενης πολυμερούς. Ότι προετοιμάζεται ένα νέο σχέδιο Ανάν, εις το τετράγωνο.

Η απάντηση στα εύλογα αυτά ερωτήματα, είναι μια και σαφής. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της Ανατολικής Μεσογείου που είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, και ευρύτερα ο Ελληνισμός, μετά του αντίστοιχου Ομογενειακού, μπορεί να επικαλεσθεί χίλιους λόγους ώστε να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία και συμμετοχή του, την πολυμερή. Να γιατί χρειάζεται έστω και τώρα να ζητηθεί από την Ε. Ε., η άμεση ακύρωση.

Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι δυο πράγματα συνιστούν τα προεόρτια της λεγόμενης διάσκεψης. Τόσο το φλερτ του Ερντογάν προς το Ισραήλ, όσο και η “Πρόταση οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Τουρκίας – Ισραήλ: To τέλος της λογικής;” {Εικόνα Α΄,} για τα οποία έχω ήδη γράψει: “Εάν η Ελλάδα δεν ψηφίσει τα 12 μίλια, σε 12νησα  και Κρήτη, σύντομα θα θυμίζει τα ιμάτια του Ιησού”. Όπως και το: “Χωρίς ΑΟΖ και 12 μίλια, το χρώμα της Ανατολικής Μεσογείου, θα παραμένει γκρίζο, μετά προδοσίας”.

Όσο για τα μεθεόρτια: “Κύριος οίδε”, ως προς το τι μέλλει γενέσθαι. Εκτός και αν δεν υπάρξει εορτή. Επόμενα και διάσκεψη. Η οποία αν δεν ματαιωθεί, θα τείνει να χαρακτηρισθεί ως η πρώτη μεγάλη εθνική μας κηλίδωση του 21ου αιώνα, και μάλιστα κατά τη 200η επέτειο του ΄21. Με την Τουρκία να πετύχει να εισαγάγει δια της πλαγίας, δηλαδή από το παράθυρο, όσα δεν κατάφερε να τα βάλει από την πόρτα, επί δεκαετίες. Να προωθήσει έναν Ελληνοτουρκικό, δήθεν διάλογο, εφ όλης της ύλης, όπως και κάθε νέας, made in Turkey, ύλης.

Τέλος, είναι απορίας άξιον τι λένε επί όλων αυτών, οι δημοκρατικές αντιπολιτεύσεις της χώρας. Άλλες γιατί σίγησαν και άλλες, όπως μια εξ αυτών, η οποία υπήρξε ο προπομπός της πρότασης για την πολυμερή. Δεν οφείλουν έστω και τώρα, ιδίως μετά από τα ύπερθεν Τουρκικά προεόρτια, μετά των γραπτών μας, να κάνουν κάτι;

Ειδικά η εξ αυτών Αξιωματική, όπως έκανε copy paste σε άλλες μας προτάσεις, όπως τα 12 μίλια στις πέντε Ελληνίδες νήσους: Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη, ας κάνει ένα ακόμη,  σχετικά με την ακύρωση της πολυμερούς. Είθε όμως να την προλάβει η Κυβέρνηση και να το κάνουν από κοινού. Υπεράνω όλων το Κοινόν Ελλήνων

Προηγούμενο άρθροΣεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος: “Ἂς χαροῦμε κάθε μέρα, κάθε ὥρα, κάθε στιγμὴ τοῦ νέου χρόνου”
Επόμενο άρθροΔημοπρατείται το έργο φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα ~ Σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή, Ξάνθη-Δράμα και Καβάλα