Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021

Στον απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021 προχώρησε ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου στο Facebook 


Όπως επεσήμανε ο κος Τοψίδης «Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους και όλες μας και φυσικά εξίσου δύσκολη ήταν και για τον επιχειρηματικό κόσμο» ωστόσο «το πρόσημο στο Επιμελητήριο μας για το 2021 είναι θετικό. Το μητρώο επιχειρήσεων κατέγραψε 330 νέες εγγραφές μέσα στο 2021 έναντι 83 διαγραφών»

Κατά την εκτίμησή του «αυτό σημαίνει ότι το επιχειρηματικό πνεύμα στον Έβρο παραμένει ενεργό, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ιδέες, που έχουν διάθεση να επενδύσουν, που έχουν όνειρα και προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν μέσα στον επιχειρηματικό στίβο». 

Ο κος Τοψίδης υπενθύμισε ότι το 2021 ήταν η χρονιά που το Επιμελητήριο Έβρου συμπλήρωσε 100 χρόνια παρουσίας στα οικονομικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, αναφερόμενος στις δράσεις που έγιναν για την ανάδειξη της επετείου κατά το παρελθόν έτος. 

Προανήγγειλε δε και την έκδοση ενός λευκώματος με θέμα την 100χρονη πορεία του Επιμελητηρίου Έβρου, το επόμενο διάστημα. 

Το καλοκαίρι του 2021 το Επιμελητήριο Έβρου διοργάνωσε την έκθεση τοπικών προϊόντων με τον τίτλο «Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021» που περιόδευσε σε όλο το νομό φέρνοντας σε επαφή τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων με το ευρύτερο κοινό του νομού, αλλά και μεταξύ τους. 

Και μέσα στο 2021 η επαφή του Επιμελητηρίου Έβρου με την κεντρική διοίκηση ήταν στενότατη, πάντα στο πλαίσιο της ανάγκης προώθησης που των ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου, ενώ έγιναν και στοχευμένες παρεμβάσεις για θέματα που  σχετίζονταν αποκλειστικά με την πανδημία και τις συνέπειες της. 

Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, πάντως, το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Έβρου κατάφερε να υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και έτσι «μέτρησε» πάνω από 3.000 ανθρωπο-ώρες στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των μελών του και όχι μόνο. 

Τέλος, το καλοκαίρι του 2021 δημιουργήθηκε και ήδη λειτουργεί η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας «Light Hub» του Επιμελητηρίου Έβρου και στην οποία εκπαιδεύονται ήδη εννέα ομάδες επίδοξων επιχειρηματιών. Το προσεχές Σαββατοκύριακο (18 & 19/02) μάλιστα οι ωφελούμενοι του Light Hub περνούν τη διαδικασία της αξιολόγησης της α’ φάσης από μία 30μελή ομάδα μεντόρων διεθνούς φήμης. 

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών φυτικής παραγωγής στο Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΣτις 2 Μαρτίου στην Κομοτηνή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος