«Στα σύνορα έχουμε πολλά περιστατικά που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα οποία αντιμετωπίζουμε ανθρώπινα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Αναφερόμενος στην υπόθεση με το νεκρό κοριτσάκι στον Έβρο, είπε πως δεν υπήρξε ποτέ.

Για τον φράχτη στον Έβρο είπε πως τα σύνορα είναι απροσπέλαστα.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με το περιστατικό των 38 μεταναστών στη νησίδα στον Έβρο: Δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός της αμμονησίδας που είχαμε πριν από λίγους μήνες, έχουμε και πάρα πολλά άλλα περιστατικά που δεν έχουν πάρει καν το φως της δημοσιότητας τα οποία τα διαχειριζόμαστε πάνω απ’ όλα ανθρώπινα. Το περιστατικό αυτό και σε εμάς από την αρχή προκάλεσε εντύπωση. Βέβαια, και άλλα περιστατικά πάνω στις αμμονησίδες μας έχουν προκαλέσει εντύπωση, αλλά το συγκεκριμένο πήρε τόση μεγάλη δημοσιότητα…

Αναφορικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας: Απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει αυτό το κοριτσάκι. Τέτοια συμβάντα είναι πάρα πολλά και το δικό μας παράπονο είναι ότι από καμία ΜΚΟ, από καμία οργάνωση, από κανέναν φορέα δεν έχουμε πάρει ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Το μόνο πράγμα το οποίο έχουμε πάρει εδώ και πολλά χρόνια είναι οι κατηγορίες που έχουμε από αυτές τις ΜΚΟ. Αυτό είναι που μας ενοχλεί πάρα πολύ.

Ερωτηθείς πόσο βοήθησε ο φράχτης στα περιστατικά του 2020: Αν δεν υπήρχε ο φράχτης, τα 12 χιλιόμετρα στις Καστανιές, θα μιλούσαμε τώρα για τελείως διαφορετικά πράγματα. Αλλά και στα 27 χιλιόμετρα τα οποία έχουν κατασκευαστεί εδώ και περίπου δύο χρόνια στο νότιο κομμάτι του Έβρου, εκεί πραγματικά μπορούμε να μιλήσουμε για απροσπέλαστα και θωρακισμένα σύνορα. Αν δεν υπήρχε ο φράχτης, θα μιλούσαμε για τελείως διαφορετικά πράγματα σε αυτή η απόπειρα μαζικής εισβολής όλων αυτών των ανθρώπων. Σίγουρα θα περνούσαν.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μέλλος: “Από το απόγευμα της Πέμπτη έρχεται Χειμώνας”
Επόμενο άρθροO Νίκος Παναγιωτόπουλος στην κοπή πίτας της ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου