Συνεδρίασε την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης σε τακτική συνεδρίασή του. Το συλλογικό όργανο μετά από σχετική ενημέρωση ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα το οποίο προέκυψε μετά από συζήτηση και θα αποσταλεί άμεσα αρμοδίως.

Το κείμενο του ψηφίσματος, ακολουθεί:

ΨΗΦΙΣΜΑ

             Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΑ  Α.Ε. στη συνεδρίασή του της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016 συζήτησε τον προτεινόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000 της θαλάσσιας περιοχής  σε βάθος 6 μιλίων από τις ακτές του νομού Εβρου.

            Επειδή θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την ισόρροπη ανάπτυξη , με το παρόν ψήφισμα

  • Δηλώνει την αναγκαιότητα για πληρέστερη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκομένων για τις αιτίες και τους στόχους που εξυπηρετεί αυτή η πρόταση
  • Εκφράζει την ανησυχία του ως προς τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη NATURA2000 της προαναφερόμενης θαλάσσιας περιοχής, σε μια χρονική περίοδο που η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύεται σε διεθνή ενεργειακό κόμβο και ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης προσελκύει σοβαρά επενδυτικά σχέδια που θα επηρεάσουν θετικά την αναπτυξιακή της πορεία.

 

Προηγούμενο άρθροΠορεία προς τη Γεσθημανή-Βήμα 4ο (Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή)
Επόμενο άρθροΧρειάζεται ειδική προστασία η ακτογραμμή του Έβρου; (του Ν.Παπανικολόπουλου)