ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ …ΜΕ ΚΟΛΑΡΟ 

Από τον  Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο* 

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί  ηλεκτρικού ρεύματος  δεν προέκυψαν τυχαία ούτε και είναι αναγκαία συνέπεια  της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης . Είναι μια καλοστημένη απάτη με περισσότερους «παίκτες». Την στιγμή που σε όλη Ευρώπη κλείνουν  ο ένας μετά τον άλλο οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω οικονομικής αδυναμίας , εδώ σε αυτή την χώρα της  «φαιδράς πορτοκαλέας» κάποιοι σκέφτηκαν όχι μόνο να μη χάσουν αλλά και να κερδοσκοπήσουν κι από πάνω.  Έτσι  συνέδεσαν  την κιλοβατώρα ηλεκτρικού  ρεύματος   με την ρήτρα αναπροσαρμογής .Και την τελευταία με το χρηματιστήριο ενέργειας …   Ποιος το έκανε αυτό ; Η Ρυθμιστική αρχή Ενέργειας ( ΡΑΕ) με τις ευλογίες της κυβέρνησης  έδωσε το πράσινο φως  στην ΔΕΗ  και εκείνη   με την σειρά της  στους ιδιωτικούς  παρόχους …. Τι έκαναν; Συμφώνησαν  να δημιουργήσουν  όλοι μαζί ένα ιδιότυπο ληστρικό Καρτέλ( ενιαία ρύθμιση  των τιμών της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος  χωρίς ανταγωνισμό αλλά μονοπωλιακά!)  καταληστεύοντας  τους καταναλωτές  στην τελική  τιμή του προϊόντος. Την οποία εξάρτησαν άμεσα  από την  ρήτρα αναπροσαρμογής … Την τελευταία  την  έβαλαν στους λογαριασμούς από τον περασμένο Μάιο  αντικαθιστώντας  την ρήτρα διοξειδίου  στα οικιακά τιμολόγια …Μόνο  που εκείνη ήταν ελεγχόμενη και όχι  ληστρική  και ανεξέλεγκτη … Με τον τρόπο  αυτό  οι πιο πάνω απατεώνες  με   πρωταγωνιστικό ρόλο δυστυχώς  αυτόν της  Κυβέρνησης  άρχισαν να «ξεπουπουλιάζουν»  ασύστολα τους ανυποψίαστους  καταναλωτές και να γεμίζουν  άκοπα τα ταμεία τους ,όλοι  ανεξαιρέτως .Γιατί  η χαμερπής αυτή κυβέρνηση επέτρεψε  στους golden boys  της  ΔΕΗ  και στους « κλέφτες» ιδιωτικούς παρόχους  ηλεκτρικής ενέργειας, φίλους της «ολιγάρχες»  να κερδοσκοπούν  την στιγμή ,που η κρίση έπληξε ανεπανόρθωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις;! Την  στιγμή που η επιβίωση  των νεοελλήνων  έχει  φτάσει σε οριακά επίπεδα …  

Με το κόλπο αυτό μάζεψε  στο τριπλούν, ό,τι έδωσε λόγω πανδημίας στους  αποπροσανατολισμένους « νεοέλληνες»… Αλλά συνεχίζει  ακάθεκτη  αβαντάροντας  και τους υπόλοιπους « κλέφτες και «ληστές». Στα δήθεν  μέτρα που πήρε για την ανακούφιση  των παραπλανημένων  και εξαπατημένων καταναλωτών ανέστειλε μόνο την ρήτρα αναπροσαρμογής …δεν την κατήργησε! Αυτό σημαίνει πως  εφ όσον  θελήσει ,την επαναφέρει  ανά πάσαν στιγμή  και αιχμαλωτίζει ακόμη πιο πολύ  τους δοριάλωτους  νεοέλληνες … Ο εμπαιγμός όμως δεν έχει  τελειωμό  γιατί  ενώ μάζεψε χρήμα με ουρά ή καταχρέωσε  νοικοκυριά και επιχειρήσεις … θα επιστρέψει ψίχουλα..! Το αξιοπερίεργο  όμξως είναι ,ότι εξαιρεί  τις επιχειρήσεις ! Το γατί  δεν μας το είπε …  Χρήματα δικά μας , των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι  από το δυσκίνητο  «υπερωκεάνιο» της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης»! Από 18 έως 600 ευρώ λέει  θα δώσει …Κι ενώ  πήραν μέχρι και 4000 ευρώ  από τα περισσότερα νοικοκυριά …Από τον  περασμένο Μάιο  «κλέβουν»…  Και τότε δεν είχε ξεκινήσει ακόμη ο πόλεμος … Και ξαφνικά τώρα που βλέπουν την λαϊκή  κατακραυγή να διογκώνεται , τώρα που βλέπουν τα ποσοστά τους να κατρακυλούν …  τώρα σκέφτηκαν να σταθούν « δίπλα  στον πολίτη»…! Ποιος  μπορεί άραγε πια να τους πιστέψει …;!

Ο παγκόσμιος  ποινικός  Νομοθέτης τους παραπάνω εγκληματίες  και τις αποφώλιες ( αποκρουστικές) τους πράξεις , τις  αντιμετωπίζει  με περισσή ποινική απαξία …Χαρακτηρίζει  τέτοιου είδους εγκλήματα ως «εγκλήματα  του λευκού κολάρου…»(White Crime  Collar)…. Και τα τιμωρεί  με πολύ μεγαλύτερη ποινή  από εκείνη ενός κοινού κλέφτη …! Γιατί  δεν είναι ο πρωτόγονος κλέφτης  που έτσι συνήθισε ή που ενδεχομένως  έτσι αναγκάστηκε, για να επιβιώσει …αλλά ο κλέφτης και απατεώνας με το λευκό πουκάμισο , τους ατσαλάκωτους γιακάδες  και την μεταξωτή γραβάτα , που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τεχνάσματα για να θησαυρίσει…. Με αυτά φτιάχνουν όμως μονοπώλια και ελέγχουν το μογιλάλο( βουβό) πλήθος …!  Αυτού του είδους οι εγκληματίες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι  από τους  συνηθισμένους της σειράς …ακόμη κι αν οι τελευταίοι  είναι πιο άγριοι στην εκτέλεση ! 

Ίσως έφτασε η στιγμή  ναι στηθούν αρκετά ειδικά δικαστήρια  για τέτοιου είδους  αδικήματα που εξοντώνουν  ένα λαό , τον κάνουν  υποτελή , ρακένδυτο και υπόδουλο ,χωρίς ίχνος  πραγματικής ελευθερίας μέσα του .Γιατί όλοι αυτοί στο μόνο που τον οδηγούν ,είναι  στον  ραγιαδισμό και την υποτέλεια ,προκειμένου να επιβιώσει σε αυτή την εωσφορική αέναη  αποικία χρέους…! Θέλει  καυτηριασμό λοιπόν από την ρίζα …με ότι αυτό συνεπάγεται…

 Ακόμη  πρέπει όλοι οι Σύλλογοι  καταναλωτών της χώρας  να ασκήσουν  πολυάριθμες συλλογικές  αγωγές   εναντίον όλων των πιο πάνω,  ζητώντας ό,τι  έδωσαν  τα μέλη τους, οι καταναλωτές πέραν του ηλεκτρικού ρεύματος …  και να μην αρκεστούν μόνο  στην ελεημοσύνη  των μυσαρών ηγεμόνων …! Ο αγώνας πρέπει να είναι  διαρκής και ανελέητος  εναντίον των κλεφτών και απατεώνων, -που ακόμη  και τώρα προσπαθούν να εξαπατήσουν !- με  κατεύθυνση ,λιγότερο  μέσα κοινωνικής  δικτύωσης , με λιγότερα  smart , με  λιγότερα ανούσια  καφέ και πολύ περισσότερη ενσυναίσθηση και παρρησία ! Για όποιον κατάλαβε …Γιατί  δυστυχώς ο λαός αυτός , μέχρι τώρα  αποδεικνύει  με τις πράξεις του ή καλύτερα την αδράνεια  του , πως  είναι  άξιος της μοίρας του…!               

 

* Ο  Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος είναι  Διδάκτωρ  Νομικής ,Δικηγόρος  και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης . 

Προηγούμενο άρθροΣτην Κίρκη τα γυρίσματα της ταινίας «Κλαδί στη φωτιά»
Επόμενο άρθροΣτην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, η παρέλαση της 14ης Μαΐου