Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη για τη διεξαγωγή του 18ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων (U20) και Παίδων (U18), καθώς και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 20.000 μ. Βάδην Ανδρών – Γυναικών που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Για τους αγώνες μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Βαταμίδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Σάββας Νικολαΐδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ Άννα Χωρινού.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε τη σπουδαιότητα διεξαγωγής αγώνων τέτοιου βεληνεκούς για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε από τον ΣΕΓΑΣ η Περιφέρειά μας για τη διεξαγωγή των μεγάλων αυτών αθλητικών δράσεων απαντήσαμε θετικά. Ο Έβρος έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώνει και να φιλοξενεί σπουδαίους αθλητικούς αγώνες, με πιστοποίηση, υψηλές προδιαγραφές, με εμβέλεια και αναγνωρισιμότητα σε πανελλαδικό, βαλκανικό και διεθνές επίπεδο», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Ο κ. Βαταμίδης απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας να υποστηρίξουν τους αγώνες είτε ως εθελοντές, είτε παρευρισκόμενοι στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. «Οι αποστολές των ομάδων που θα φιλοξενηθούν θα μεταφέρουν τις ομορφιές και τη ζεστασιά της Αλεξανδρούπολης στις πατρίδες τους και θα γίνουν οι καλύτεροι κοινωνοί της ελληνικής φιλοξενίας», σημείωσε ο κ. Βαταμίδης.

Από πλευράς ΣΕΓΑΣ ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του Συλλόγου προς την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το Δήμο Αλεξανδρούπολης για την άριστη συνεργασία. «Οι αγώνες αυτοί αποτελούν ουσιαστικά test event για την Περιφέρεια και τον Δήμο. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία, και για το ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις εντός και εκτός σταδίου στην Αλεξανδρούπολη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι για την εγκυρότητα των αγώνων ο ΣΕΓΑΣ έχει προσκαλέσει τρεις διεθνείς κριτές από Ιταλία, Σερβία και Τουρκία.

Τέλος, η κα Χωρινού υπενθύμισε ότι η Αλεξανδρούπολη έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν, το 1988, βαλκανικούς αγώνες στίβου, κι αυτή είναι η ευκαιρία να επανέρθει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει κι άλλες σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις. «Το βάδην είναι ένα ιδιαίτερο και δύσκολο άθλημα. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι υψηλού επιπέδου», σημείωσε καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Περίπου 160 αθλητές και μέλη αποστολών θα φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη.

Από τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 η παραλιακή λεωφόρος θα κλείσει από το ύψος του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ έως και το νέο πάρκινγκ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς ώστε να προετοιμαστεί η διαδρομή για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Προηγούμενο άρθροΙΕΡΩΝΥΜΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΑπό 1-5-2019 απαγορεύεται αυστηρώς κάθε ενέργεια καύσης χόρτων & υπολειμμάτων καλλιεργειών