Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου και Συλλόγων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκυριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019 η  Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτικής Εκδήλωσης «Μαραθώνιος Ζωής – ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού»!

Σκοπός είναι η ανέγερση και η λειτουργία ενός ξενώνα το «Σπίτι του Αυτισμού» στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης όπου θα φιλοξενούνται τα άτομα με αυτισμό για όλη τους τη ζωή (ορφανά από τους δύο ή ένα γονέα).

Η διασφάλιση δηλαδή των μέσων για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όταν δε θα έχουν τη φροντίδα των γονέων τους.

Σημειώνουμε ότι, το οικόπεδο στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης έχει ήδη αγοραστεί και έχουν εκπονηθεί τα απαραίτητα αρχιτεκτονικά σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και στήριξαν: πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι, σχολεία, σύλλογοι γονέων και διδασκόντων, ωδεία, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη των:

  • Δήμος Αλεξανδρούπολης
  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου
  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου
  • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου
  • και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ο Μαραθώνιος Ζωής υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά με απόλυτη επιτυχία και απτά μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία και περιλαμβάνει μουσικές, χορωδιακές και χορευτικές παραστάσεις συνόλων, σχημάτων, συγκροτημάτων, ερμηνευτών και καλλιτεχνών.

Η ‘‘Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου’’ (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) μετά την απόλυτη επιτυχία των τριών πρώτων «Μαραθώνιων Ζωής» (το 2016 για τον μικρό Γιαννάκη, το 2017 για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και το 2018 για τα ΑμεΑ) και ανταποκρινόμενη εφέτος θετικά σε πρόταση του κατεξοχήν αρμόδιου φορέα – του Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», συνδιοργανώνουμε μαζί τον “4ο Μαραθώνιο Ζωής – ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού”.

Προηγούμενο άρθροΑΒΑΝΤΑΣ: Αγρότης στόλισε Χριστουγεννιάτικα το τρακτέρ του
Επόμενο άρθροΓιατί ο Χριστός δεν σταμάτησε στη Μόρια; (γραφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)