Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με τον δυνατό αέρα να συμβάλει επίσης στο γεγονός αυτό, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Θύελλα Φιλώτα έμειναν στο 0-0 στο «Φώτης Κοσμάς», με τους Εβρίτες να πετάνε στα σκουπίδια (όπως είπε και ο βοηθός προπονητή της ομάδας Νεκτάριος Κελεσίδης) τους τρεις βαθμούς που πήρε η ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. 

Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει αυτή την κατοχή σε σημαντικές ευκαιρίες, πόσο μάλλον σε γκολ. Στο 8′ ο Γκαϊδατζής προσπάθησε με ατομική ενέργεια να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε δέκα λεπτά αργότερα το γυριστό του ίδιου παίκτη. Στο 20′ ο Δούπας θα πιάσει μία κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη Κοντογουλίδη, ενώ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων θα μπλοκάρει το σουτ του Πελτέκη με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με φάση για την ομάδα της Φλώρινας, όταν το σουτ του Θεοδουλίδη θα φύγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Καλαϊτζίδης.

Στο δεύτερο μέρος θα χρειαστεί να περάσουν 21 ολόκληρα λεπτά (!) για να δούμε κάποια ομάδα να απειλεί τον αντίπαλο της. Στο 66′ ο Γκαϊδατζής θα σεντράρει και οι παίκτες του Φιλώτα παρά λίγο να πετύχουν αυτογκόλ, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά σειρά της Θύελλας να απειλήσει, όταν μετά από σέντρα του Θεοδουλίδη, ο Θωμάς Μπαστάνης με προβολή θα στείλει τη μπάλα άουτ.  Στο 85′ οι Θρακιώτες θα χάσουν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γωνιάδη, ο Τσαμουρλίδης θα βρει ελάχιστα τη μπάλα με κεφαλιά και θα τη στείλει λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας. Στο 90+3 είναι η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς, με τον Καλαϊτζίδη να αποκρούει σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Γιώργου Μπαστάνη.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός έχει δύσκολη αποστολή μέσα στη Δόξα Δράμας.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σάββας Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Αμπραχαμιάν, Πελτέκης (78′ Κυριζάκης), Τορομανίδης (82′ Τσορμπατζίδης), Γκαϊδατζής, Θεοδωράκης (62′ Μαμούτ), Γωνιάδης.

Θύελλα Φιλώτα (Γιώργος Τζόλας): Κοντογουλίδης Α., Σπηλιώτης, Κοντογουλίδης Δ., Πιριτσάους, Τακίδης, Παπαγεωργίου, Θεοδουλίδης, Γιακουμής (80′ Ελευθεριάδης), Μπαστάνης Γ., Στεφανίδης, Μπαστάνης Θ.

Ακούστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι ο βοηθός προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νεκτάριος Κελεσίδης και ο προπονητής της Θύελλας Φιλώτα Γιώργος Τζόλας:

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής 

Προηγούμενο άρθροΗ Σόφια στέλνει στρατό στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ο Μπορίσοφ «παίρνει στο ψιλό» την Αθήνα
Επόμενο άρθροΤσαβούσογλου: Ξεφτίλισε την Ελλάδα και ζήτησε ανταλλάγματα για τη Θράκη!