ΌΧΙ στην επέκταση δομής στον Έβρο, ΝΑΙ στους Εβρίτες νέους

 

Του Δημήτρη Γερασούδη*,

 

Οι Εβρίτες δεν αποδεχόμαστε την επέκταση της δομής στο Φυλάκιο Έβρου, γιατί η αγάπη μας για την πατρίδα και τους δικούς μας ανθρώπους έρχεται πρώτη. Ο νομός δεν μπορεί να κρατήσει τους νέους του και συνεπώς υπόκειται σε δημογραφική κατάρρευση. Αν κάποιος αθροίσει τον πληθυσμό των χωριών στο βόρειο τμήμα του θα απογοητευτεί από τον αριθμό των κατοίκων που θα προκύψει. Ο πληθυσμός συνεχώς μειώνεται, το πρόβλημα επιδεινώνεται και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν αυξάνονται.

Απέναντι σε έναν υβριδικό πόλεμο, ένας ολόκληρος νομός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέτρεψε την εισβολή χιλιάδων εργαλειοποιημένων μεταναστών που θα εισχωρούσαν στη χώρα μας. Δεν ήταν μία απλή αποτροπή, ήταν διάσωση του κύρους ενός ολόκληρου κράτους και της αμυντικής του ετοιμότητας. Η ηρωϊκή αυτή στάση, ενίσχυσε σημαντικά το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων καθώς και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, ξεκίνησε τη δημιουργία του φράχτη και ενδιαφέρθηκε περισσότερο για το μεταναστευτικό και τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας του σε όλη τη Θράκη και εν συνεχεία σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι κινήσεις είχαν θετικό πρόσημο, καθοριστικές και αποδεκτές από όλους τους πολίτες της περιοχής.

Παρόλα αυτά, η ευάλωτη αυτή περιοχή χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και στήριξη. Δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες περιμένουμε τα κίνητρα για τους νέους ώστε να παραμείνουν στον τόπο μας, αλλά και τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα ενθαρρύνουν όλους όσοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια να επιστρέψουν ξανά. O Έβρος, επαναλαμβάνω, έχει ανάγκη της ενίσχυσης της νεολαίας του που έχει απομείνει εδώ, και δεν χρειάζεται την επέκταση της υφιστάμενης δομής για να “φιλοξενεί” ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παράτυπων μεταναστών, για τους οποίους το κράτος δεν έχει επαρκή στοιχεία και, κυρίως, αδυνατεί να έχει μία ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισής τους. Προφανώς, τόσο κοντά στα σύνορα, σε μία περιοχή ευαίσθητη από πολλές απόψεις, οι εθνικοί λόγοι που καθιστούν μία τέτοια ενέργεια λανθασμένη είναι ευνόητοι, και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις και επεξηγήσεις για να τους κατανοήσει ο κάθε ένας. Και αυτοί οι εθνικοί λόγοι σαφώς υπερέχουν του όποιου πιθανού οφέλους μπορεί να επικαλεστεί κάποιος για την τοπική κοινωνία.

Μιλάμε για την πατρίδα μας, μιλάμε για τον Έβρο μας, μιλάμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μιλάμε ακόμα και για την ίδια την ορθοδοξία που βαδίζει σφιχταγκαλιασμένη με τον ελληνισμό και τη ρωμιοσύνη. Οι νέοι και νέες είναι η ελπίδα του τόπου στη Θράκη. Το να αλλάξει η απόφαση των αρμοδίων, λαμβάνοντας υπόψιν τους τις ευαισθησίες της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, θα δείξει σοφία και ωριμότητα, θα αποτρέψει μία ανώφελη αναστάτωση και θα προλάβει πολύ πιθανές ανεπιθύμητες συνέπειες και περιπλοκές. Σεβόμενοι, προφανώς, όλα τα παραπάνω εμμένουμε στο όχι, πάνω από όλα για το εθνικό συμφέρον αλλά και για τους δικούς μας ανθρώπους.

 

* Ο Δημήτρης Γερασούδης, Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής, MSc, είναι αιρετό στέλεχος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη Έβρου καθώς και μέλος του κεντρικού Τομέα Υγείας της ΝΔ

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσίασε τους Ισραηλινούς το ελληνικό stealth drone LOTUS
Επόμενο άρθροH εορτή του Αγίου Θεοκλήτου και Χειροτονία νέου διακόνου στην Ιερα Μητροπολη Αλεξανδρουπόλεως