Έπειτα από σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Σουφλίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, μας κοινοποιήθηκε η ύπαρξη προφορικής σύστασης για συγχώνευση τμημάτων της Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Σουφλίου.

Ταυτόχρονα, η μετακίνηση εκπαιδευτικών για κάλυψη κενών σε άλλες σχολικές μονάδες είχε ως αποτέλεσμα από τις 01-11-2021, να μη διδάσκονται σε τμήμα της Α΄ Λυκείου τα μαθήματα της Γεωμετρίας, της Βιολογίας, της Πολιτικής Παιδείας και της Πληροφορικής.

Ενώ από τις 08-11-2021  τμήμα της Α’ Λυκείου δεν διδάσκεται Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και τμήματα της Β΄ Λυκείου δεν διδάσκονται Ιστορία και Φιλοσοφία.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς μας, που τιμούν την περιοχή μας και διδάσκουν τα παιδιά μας.

Επί δύο συναπτά έτη ακούμε διαρκώς για εξάρσεις της πανδημίας, για αποφυγή συνωστισμών και δεν μπορούμε ακριβώς να αντιληφθούμε πως θα αποφευχθεί αυτό, όταν συγκεντρώνεις 53 μαθητές σε δύο τμήματα.

Στην περιοχή μας  οι δείκτες ανεργίας και οι δείκτες δημογραφικής συρρίκνωσης είναι ανοδικοί. Η επιλογή ενδεχόμενης συρρίκνωσης και συγχώνευσης σχολικών τμημάτων, η υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό ,καθώς επίσης, η μη διδασκαλία μαθημάτων σε μαθητές του Δήμου μας, σε ένα σχολείο που  απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και το οποίο χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμικότητα, είναι καταστροφική.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε να μην εφαρμοστεί ουδεμία τέτοια απόφαση που ξεκάθαρα υποβαθμίζει την παρεχόμενη παιδεία προς του μαθητές μας.

Το Δ.Σ. του Δήμου Σουφλίου, ζητάει από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι διαδοχικές αποφάσεις συρρίκνωσης και απαξίωσης της περιοχής μας και των νέων της.

Το παρόν κοινοποιείται :

  1. Στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως
  2. Στην Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή
  3. Στον Περιφερειάρχη της ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο
  4. Σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Έβρου
  5. Στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου
Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Σχολείο Καστανεών: Eξασφάλιση χρηματοδότησης και μετατροπή σε Πρότυπο Κέντρο Τεχνολογίας
Επόμενο άρθροΤΑΙΠΕΔ: Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η δεσμευτική προσφορά για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης