Κάθετα αντίθετος είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών στη σχεδιαζόμενη ίδρυση Τμήματος Εργοθεραπείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο Σύλλογος κατηγορεί την κυβέρνηση για προχειρότητα και υποστηρίζει πως είναι «μοναδικό φαινόμενο να σχεδιάζεται νέο τμήμα Εργοθεραπείας, τη στιγμή που δεν έχει ακόμα στελεχωθεί το νεοϊδρυθέν Τμήμα Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής».

Τον περασμένο  μήνα, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), πρότεινε στη Σύγκλητο να ιδρυθεί ένα νέο τμήμα που θα ανήκει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας αλλά και στη Διυπουργική Επιτροπή Παιδείας / Υγείας, θέτει μια σειρά από ερωτήματα «σχετικά με τη λογική αλλά και τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης».

«Αποτελεί απόλυτο παραλογισμό να ενταχθεί ένα επιστημονικό πεδίο που ανήκει στο χώρο των Επιστημών Υγείας, σε μια σχολή με βασικό επιστημονικό πεδίο τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Εξάλλου, στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το αντίστοιχο τμήμα έχει ενταχθεί στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ο Σύλλογος στηλιτεύει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση αγνοεί πλήρως τη νομοθεσία που συνδέει την ίδρυση νέων ακαδημαϊκών τμημάτων με συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες και με επιστημονικά πεδία που δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες σχολές.

Επιπλέον, οι εργοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του Συλλόγου τους, σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης τέτοιου τμήματος στη Θράκη.

www.onmed.gr

Προηγούμενο άρθροΕτοιμάζονται οι αγρότες – Συνεδριάζουν την Δευτέρα τις Φέρες
Επόμενο άρθροΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝΤΕΣ – Ομιλία του Μεγάλου Βασιλείου που ύστερα από 16 αιώνες παραμένει άκρως επίκαιρη εν μέσω οικονομικής κρίσεως