“1η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” από τους Καστροπολίτες

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:55
487 0

Στην έναρξη αυτού του κύκλου, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ.Κωνταντίνο Τσουρή, Αναπληρωτή Καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας – Αρχαιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος έχει παρουσιάσει πολύ σημαντικό ιστορικό και ερευνητικό έργο, καθώς έχει συγγράψει και το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο: «Η Οχύρωση του Διδυμοτείχου».

Η εκδήλωση είχε θέμα «Οχυρώνοντας τη Γνώση – Κατοχυρώνουμε τη Δράση» και οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οχυρωματικά έργα στο Κάστρο του Διδυμοτείχου και να συμμετέχουν στη συζήτηση με το γνωστό Καθηγητή.

Η 1η Βραδιά Τοπικής Ιστορίας διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, ανοίγοντας τον Κύκλο της Γνώσης για την τόσο σημαντική, αλλά και την άγνωστη σε πολλούς Τοπική Ιστορία.

Οι «ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» θα συνεχιστούν με εξίσου αξιόλογους ομιλητές, ανοιχτές σε όλο το κοινό, καθόσον όλοι έχουμε το δικαίωμα στη Γνώση της Ιστορίας του τόπου μας.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σε όλους,

ευτυχισμένα, ειρηνικά, ευλογημένα

και … Καστροπολίτικα !!!

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»

Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΔιδυμοτείχουKASTRO1KASTRO2

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιουλίου 2020 0
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ​​ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΠΡΟΣ:  ​​​​ 1.​​ κ. Κολγιώνη Δημήτριο​​   ​​​​ 2.​​ κ.​​ Κιζιρίδη Γεώργιο  ​​​​ 3.​​ κ.​​ Δέλκο Βασίλειο  ​​​​ 4.​​ κ.​​ Μιχαηλίδη Χαράλαμπο  ​​​​ 5.​​ κ.​​ Λαμπάκη Ευάγγελο  ​​​​ 6.​​ κ. Γερακόπουλο Χρήστο  ​​​​ 7.​​ κ.​​ Πασσιά Γεώργιο  ​​​​ 8.​​ κ.​​ Μυτιληνό…

Λαϊκή Συσπείρωση: “Καταψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή & όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις η πρόταση ενάντια στην αξιολόγηση”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Οκτωβρίου 2017 0
Η προωθούμενη «αξιολόγηση», δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επαγγελματική στήριξη των δημοτικών υπαλλήλων ούτε και με την παροχή…

Με τους τευτλοπαραγωγούς συναντήθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου – Συγκροτήθηκε συντονιστική – Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Φεβρουαρίου 2019 0
Με τους τευτλοπαραγωγούς της Ορεστιάδας συναντήθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Συμφώνησαν ότι μέλλον για την τευτλοκαλλιέργεια στον…