Το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καβάλας οι Χειμερινοί αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 250 περίπου κολυμβητών-τριων από 11 σωματεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν για όλους τους συλλόγους τον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα των Προαγωνιστικών κατηγοριών για τη χειμερινή περίοδο. Παρά τις ανεξίτηλες πληγές που άφησε και συνεχίζει να αφήνει στο περασμά της η πανδημία, τα σοβαρά λειτουργικά θέματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ομάδες της περιφέρειας, όλα τα σωματεία δώσανε βροντερό παρών σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα των μικρών αυτών κολυμβητών! Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό οι κερκίδες ήταν ανοιχτές για συγγενείς και φίλους!

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε 2 αγωνιστικές ενότητες, με την απογευματινή αγωνιστική να ολοκληρώνεται στις 22.00 περίπου το βράδυ. Η κούραση και η ταλαιπωρία μεγάλη.

Το λέμε και θα το ξαναλέμε… Ομάδα χωρίς βάσεις και υποδομές είναι σαν πολυκατοικία χωρίς θεμέλια… Όλα τα παραπάνω δείχνουν την πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα της ομάδας μας όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!

Τα μετάλλια και οι βαθμολογίες στις ηλικίες αυτές έχουν δεύτερεύουσα σημασία. Δεν αποτελούν αυτοσκοπό…αποτελούν απλά  τροφή για τους μικρούς αυτούς κολυμβητές ώστε να συνεχίζουν να προσπαθούν και να αγωνίζονται!

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει δείξει 18 χρόνια τώρα πως μπορεί και βασίζει όλες τις επιτυχίες της στο Προαγωνιστικό τμήμα αυτής της ομάδας!

 

Για τους λάτρεις των αριθμών…

  • Η ομάδα μας αγωνιζόμενη με 56 κολυμβητές – τριες, πραγματοποίησε υποδειγματική εμφάνιση και συγκέντρωσε τον εκπληκτικό αριθμό των 45 χρυσών, 29 ασημένιων και 19 χάλκινων μεταλλίων (σύνολο 93 μετάλλια) κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην άτυπη κατάταξη των ομάδων!
  • Σημαντική και η παρουσία των 4 κολυμβητών/τριων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (οι οποίοι κολυμπάνε μαζί μας) ,  κατέκτησαν 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια!
  • Πραγματοποιήθηκαν 139 ατομικά ρεκόρ στις 166 ατομικές κούρσες που πραγματοποιήθηκαν.
  • Από τους 60 κολυμβητές/τριες οι 48 κατάφεραν να γευτούν τη χαρά τουλάχιστον ενός μεταλλίου ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν μια ανάσα μακριά (25/27 αγόρια και 23/33 κορίτσια).
  • Οι 37 κολυμβητές/τριες κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας μας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!
  • Πραγματοποιήθηκαν 18 ομαδικά αγωνίσματα στα οποία η ομάδα μας είχε συμμετοχή σε όλα! Από τα 18 ομαδικά η ομάδα μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 11, στα 4 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στα 2 την τρίτη!

Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες, αποστολές και επιστροφή στην κανονικότητα! Διασκέδασαν , αγωνίστηκαν , πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια τρομερή ομαδικότητα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς της ομάδας μας που είναι αρωγοί στις προσπάθειες τόσο του τμήματος και της ομάδας όσο και των προπονητών!

Για επίλογο θα χρησιμοποιήσω τα λόγια της εκπληκτικής εφόρου της ομάδας μας κ. Τζουβάρα Ζωής.. Πολλά συγχαρητήρια για τα παιδιά σας… όχι για τις επιδόσεις τους, αλλά για τη συμπεριφορά τους και την αγωγή τους! Σε μια τόσο κουραστική αποστολή μας εξέπληξαν ευχάριστα! Αισθανόμαστε περήφανοι για το καθένα ξεχωριστά!

Τα καλύτερα έρχονται!!!

 

Keep swimming!!!

Για τον ΟΦΘΑ

Το Δ.Σ.

& οι προπονητές

Προηγούμενο άρθροΔιήμερη περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: «Στήριξη συμβασιούχων COVID του Δήμου. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση covid από το Δήμο»