Σύμφωνα με το xanthinews.gr, δεν άντεξε την εγχείρηση και τελικά πέθανε πριν λίγο σήμερα το πρωί Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ο Πομάκος δημοσιογράφος, συγγραφέας και υπερασπιστής των εθνικών ιδεών και της Πομακικής γλώσσας, Σεμπαεδήν Καραχότζα, σε ηλικία 42 ετών.

Νοσηλεύτηκε από το προηγούμενο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Καβάλας με βαρύ εγκεφαλικό και τελικά δεν άντεξε και έφυγε σήμερα το πρωί για το μεγάλο ταξίδι αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και δύο μικρά παιδιά.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1979 στο Προσήλιο του Νομού Ξάνθης όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Πήγε Γυμνάσιο στη Σμίνθη και Λύκειο στην Ξάνθη.

Το 1997 άρχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν κατόρθωσε να τις ολοκληρώσει λόγω προβλημάτων υγείας.

Από το 2006 και για τρία χρόνια ήταν ο εκδότης της δίγλωσσης (ελληνικά-πομακικά) εφημερίδας «Natpresh – H ανεξάρτητη φωνή των Πομάκων».

Eργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τόλμη» και στον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 6» της Ξάνθης, στο οποίο για πρώτη φορά ξεκίνησε να παρουσιάζει καθημερινά δελτίο ειδήσεων στην πομακική γλώσσα.

Είχε συνεργαστεί επίσης με διάφορα δημοσιογραφικά έντυπα και είχε λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σε όλη την Ελλάδα.

Έγραψε τα βιβλία:

– “Η καθημερινή γλώσσα των Πομάκων της περιοχής Μύκης”.

– “Έτσι ζουν οι Πομάκοι”.

– “Μεταφράσεις ελληνικής και αγγλικής ποίησης στην πομακική γλώσσα”.

Προηγούμενο άρθροΚάρολος Κωνσταντινίδης: “Είναι αυτοκτονία ο μη εμβολιασμός”
Επόμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: Εκπνέει ο χρόνος για την δήλωσης  των αναδρομικών στην Εφορία