Έπειτα, από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι (6) μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στην συστηματική τέλεση ηλεκτρονικών απατών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης σε βάρος έξι ημεδαπών για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης απατών και πλαστογραφιών, την παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες, από το έτος του 2020 έως το 2021 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διενεργούσαν απάτες και πλαστογραφίες, με την παραγγελία ηλεκτρονικών συσκευών μέσω διαδικτυακών καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες πραγματοποιούσαν με ψευδή στοιχεία παραγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης αξίας από  ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια και οι συναλλαγές γινόταν με κωδικούς τραπεζικών καρτών άλλων προσώπων που αποσπούσαν με διάφορα τεχνάσματα.

Στη συνέχεια μεταπωλούσαν τις συσκευές με σκοπό την αποκόμιση κερδών, τα οποία μετέφεραν, είτε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή των συνεργών τους, είτε τα επένδυαν σε αγορές προκειμένου να εξαφανίζουν την αληθινή προέλευση τους.

Συνολικά οι αστυνομικοί εξιχνίασαν (185) περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις (120.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  •  το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ
  •  2 μοτοσικλέτες,
  •  1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  •  Ηλεκτρονικές συσκευές μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη για το έργο του LNG
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως