Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του Κινήματος Αλλαγής. Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Νοεμβρίου 2018
571 0

“Είναι θλιβερό να δηλώνεται από την κυρία Ποϊραζίδου ότι η «επιτροπή» του ΚΙΝ.ΑΛ. προσέγγισε όλους τους υποψηφίους δημάρχους του δημοκρατικού τόξου και τους κάλεσε για να συνομιλήσει μαζί τους, προκειμένου να διαμορφώσει την εισήγησή της, την οποία θα αποστείλει στα κεντρικά στην Αθήνα ως πρόταση στήριξης κάποιου εξ αυτών.Μήπως η κυρία Ποϊραζίδου εννοεί ότι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ο οποίος εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης (56% στις τελευταίες εκλογές), δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξo;;;;;;Αν δεν είναι αυτό πολιτικός ρατσισμός, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;Η δήλωση αυτή προσβάλλει κατάφωρα τόσο τους ψηφοφόρους του Βαγγέλη Λαμπάκη (56% στις τελευταίες εκλογές) όσο και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και τους συμμετέχοντες στην παράταξη «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» που προέρχονται από τον χώρο αυτόν.Η δήλωση αυτή έγινε από την κυρία Ποϊραζίδου, εκπροσωπώντας το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αλεξανδρούπολη (ή μήπως όχι;). Αν δεν είναι έτσι, τότε προφανώς η κυρία Ποϊραζίδου αδυνατεί να αντιληφθεί την έννοια των λεγομένων της.Της προτείνουμε να εγκαταλείψει αυτό το έργο και να ασχοληθεί με κάτι ανάλογο των δυνατοτήτων της”.

 

Το Κίνημα Αλλαγής με το ιδρυτικό του συνέδριο έχει διακηρύξει ότι είναι το κόμμα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Η δημοκρατικότητα των θεσμών και των διαδικασιών που έχουμε δημιουργήσει μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας μας δεν επιτρέπει σε κανένα να μας κατηγορεί για «πολιτικό ρατσισμό».

Η διαδικασία της επιλογής στήριξης υποψηφίου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης έγινε με άψογο τρόπο και βάσει των εγκυκλίων του Κινήματος Αλλαγής. Η επιτροπή των έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών μας, λειτούργησε με στόχο τη διερεύνηση της συγκρότησης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για τη νικηφόρα διεκδίκηση του δήμου. Για το σκοπό αυτό η επιτροπή συναντήθηκε με όλους τους υποψηφίους, που πολιτικά κινούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Είναι προφανές ότι δε συναντήθηκε με το νυν δήμαρχο, πρώτον διότι ο συγκεκριμένος ήδη είχε πάρει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος βεβαίως του δημοκρατικού τόξου, χωρίς καμιά αμφισβήτηση. Κατά δεύτερον δε συναντήθηκε με το νυν δήμαρχο, και ο λόγος αυτός είναι πιο σημαντικός, διότι αυτό που επιδιώκει ο πολιτικός μας χώρος είναι η αλλαγή στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης διαπιστώνοντας την αποτυχία της σημερινής διοίκησης του Δήμου να εφαρμόσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό που να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην παραγωγή πλούτου, να αυξήσει το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας,  να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και  να στηρίζει τους πολίτες  στην καθημερινότητά τους.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό για τον πολιτικό μας πολιτισμό. Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση εναντίον της Γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα από ένα άνθρωπο που θέλει να θεωρείται ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλης.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του Κινήματος Αλλαγής

Σχετικά άρθρα

Eρώτηση Δημοσχάκη για τις επιπτώσεις στην οικονομία της Θράκης από την υιοθέτηση νέων ζωνών NATURA 2000

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουλίου 2016 0
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχετικά με…

Εθελοντική Αιμοδοσία του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2018 0
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 7 τηλ. 25510-20478 φαξ. 25510-26646 eaa1988@otenet.gr  www.posea.gr  www.eom.gr Φοιτητές Εξ΄ Αίματος Θράκης exaimatosfoitites@gmail.com      Γεια σας αγαπητοί…

Έγκριση χρηματοδότησης μελέτης ωρίμανσης καθαρής ενέργειας στο νησί της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Αυγούστου 2021 0
Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Σαμοθράκης για χρηματοδότηση μελέτης ωρίμανσης έργου καθαρής ενέργειας που υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό NESOI με την υποστήριξη του Δικτύου…