Γιορτή ρομποτικής και τεχνολογίας διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 14 Ιουνίου 2018
557 0

Γιορτή ρομποτικής και τεχνολογίας στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου καινοτομεί διοργανώνοντας μια ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση τεχνολογίας και ρομποτικής την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 20:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Με αφορμή την ολοένα και αυξανόμενη παρουσία της τεχνολογίας μέσω της ρομποτικής και των «έξυπνων» συσκευών στην καθημερινότητά μας, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επιλέγει να σας ξεναγήσει στον κόσμο πίσω από αυτές, να σας μυήσει στον κώδικα με τον οποίο δημιουργούνται και προγραμματίζονται, να σας γνωρίσει κι άλλες εφαρμογές της.

Με «παρουσιαστές» την Ελευθερία Ρίγγα και τον Τηλέμαχο Γούδα, στο προαύλιο και την αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί αγώνας ρομποτικού ποδοσφαίρου, σε ειδικό γήπεδο, μεταξύ Lego Robots και ρομποτικών τερματοφυλάκων, οι οποίοι τηλεκατευθύνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε άλλη ειδική πίστα με εμπόδια και στόχους θα υπάρχει παιχνίδι με «ρομποτικό φίδι», το οποίο θα τηλεκατευθύνει ο χρήστης μέσω διάφορων τεχνολογικών μέσων, όπως tablet, smartphone, ειδικό τηλεχειριστήριο. Θα υπάρξει, επίσης, ειδική κατασκευή Lego Robotic Ping Pong, καθώς και παρουσίαση δύο παιχνιδιών στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν κυρίως τα παιδιά σε επαφή με τη τεχνολογία, τη ρομποτική και τις έξυπνες συσκευές, να γνωρίσουν πώς δημιουργούνται τα βιντεοπαιχνίδια, να αποκτήσουν κριτική σκέψη ως προς την ποιότητα των παιχνιδιών και το χρόνο που περνούν μπροστά από μια οθόνη. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν παιδιά από 4 ετών και άνω και ενήλικες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Φ. ΣΚΑΡΛΑΚΙΔΟΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Δεκεμβρίου 2015 0
Το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ – Φωτεινή Σκαρλακίδου (Ανδριανουπόλεως 4Α, Αλεξανδρούπολη) και οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου…

Διάλεξη του μουσικολόγου Άγγελου Μπέντη με τίτλο «Ιστορικές, μουσικολογικές και αισθητικές προσεγγίσεις στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική»

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Οκτωβρίου 2017 0
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει διάλεξη του Αλεξανδρουπολίτη μουσικολόγου Άγγελου Μπέντη με τίτλο «Ιστορικές, μουσικολογικές και…

Εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Έβρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Οκτωβρίου 2016 0
Η γραμματεία γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Έβρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού διοργανώνει εκδήλωση με…