Χαιρετίζω την απόφαση του ΤΑΠ να ανταποκριθεί θετικά έστω και με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών στο αίτημα για την χρηματοδότηση του έργου “αντικατάσταση αρδευτικού δικτύου Δημοτική ενότητα Φερών (κοινότητα Πέπλου)”

Δημιουργεί ομως προβληματισμό, αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους αγρότες της περιοχής το γεγονός ότι ο ΤΑΠ αναφέρει ρητά πως με την επιστολή δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως νομική υποχρέωση και καμία δέσμευση για το μήκος του δικτύου άρδευσης που τελικά θα αντικατασταθεί, το κόστος του έργου, την μελέτη καθώς και τους χρόνους έναρξης και ολοκλήρωσης του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια καλλιεργητική περίοδο το δίκτυο θα υπολειτουργεί και οι αγρότες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων του ΤΟΕΒ Φερών θα ταλαιπωρούνται.

Η χρονική καθυστέρηση των 28 μηνών από την κατάθεση ενός απλού αιτήματος από τον Δήμο, καταδεικνύει πλέον με πόση προχειρότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίζονται μείζονα προβλήματα των αγροτών της περιοχής.

Αποδεικνύεται τελικά ότι ούτε τα ανταποδοτικά του αγωγού ΤΑΠ είναι ικανοί να αξιοποιήσουν.

Προηγούμενο άρθροΈγκριση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Φερών (κοινότητα Πέπλου) από την TRANS ADRIATIC PIPELINE
Επόμενο άρθροΟ Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού στο Διδυμότειχο