Παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, πραγματοποίησε η παράταξη Ενότητα για μια νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης στη κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Grecotel . Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λαζόπουλος τόνισε: ένα μήνυμα φτάνει από την μια άκρη του δήμου ως την άλλη: 9 χρόνια της σημερινής δημοτικής αρχής είναι πολλά! Είναι ώρα για αλλαγή και ο συνδυασμός μας είναι η αξιόπιστη επιλογή.
Ο Δημήτρης Λαζόπουλος έκανε συνοπτική αναφορά στις αρχές και προτεραιότητες της πρότασης του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ως εξής:

 

Αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκηση

-Χρηστή διοίκηση ,διαφάνεια ,λογοδοσία
-Συλλογικότητα- δημόσια διαβούλευση- αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης.
-Αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και ανάδειξη του σε όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού.
-Ενδυνάμωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων.

 

Ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη ,η ώρα των γειτονιών ,η ώρα των οικισμών.

Πενταετές πλάνο παρεμβάσεων σε κάθε γειτονιά της πόλης με πεζοδρόμια, μικρά πάρκα ,πράσινο ,διαμόρφωση χώρων συνάθροισης ..Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή ανατολικά του Φάρου

 

Ο Δήμος αξιοποιεί κάθε μορφής ενέργειας προς όφελος των πολιτών.

-Συνέχιση και ολοκλήρωση των καινοτόμων έργων τηλεθέρμανσης .
-Εντατικοποίηση των ενεργειών του Δήμου προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την δυνατότητα οικιακής χρήσης του Φυσικού Αερίου.
-Ενεργειακές κοινότητες με τον Δήμο εταίρο με ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

 

Ο Δήμος της Αγροτικής Ανάπτυξης με νέες δομές στήριξης και σύγχρονες πρακτικές:

-Δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου ,της ΕΑΣ, του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης των ομάδων παραγωγών με σκοπό την αποτελεσματική παρέμβαση στις διαμορφούμενες πολιτικές.
-Ίδρυση Γραφείου Γεωργίας –Κτηνοτροφίας με έδρα στις Φέρες για την οργανωμένη συστηματική επιστημονική υποστήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα στα επίπεδα της καλλιέργειας της παραγωγής της τυποποίησης της διακίνησης και της εμπορίας.
-Πρόγραμμα διανομής γης σε ανέργους της περιοχής και εκπαίδευση τους για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.
-Αξιοποίηση της Γεωθερμίας για μείωση του κόστους παραγωγής στις γεωργικές καλλιέργειες.

 

 

Ο Δήμος της Τουριστικής Ανάπτυξης με στρατηγικό σχεδιασμό

-Ενιαίο τουριστικό προϊόν : παραθαλλάσιο μέτωπο και Μεσημβρία, Τραϊανούπολη και Ιαματικά, Δέλτα και Δαδιά , Πλωτινούπολη και Διδυμότειχο, Σαμοθράκη.
-52 γεγονότα ,ένα κάθε εβδομάδα πολιτιστικό επιστημονικό αθλητικό γεγονός προσέλκυσης επισκεπτών.
-Στόχευση στον ποιοτικό εναλλακτικό τουρισμό
-Διαρκής και σταθερή παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις σε συνεργασία με τους Δήμους Σαμοθράκης ,Σουφλίου ,Διδυμοτείχου, τους τουριστικούς πράκτορες και τους Ξενοδόχους.

 

Απόλυτη αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού

Ο κος Λαζόπουλος δεν απέφυγε να κάνει αναφορά και στο θέμα της εξόρυξης χρυσού τονίζοντας την απόλυτη αντίθεση της παράταξης Ενότητα για μια νέα πορεία καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα είναι η καταστροφή για τις προηγούμενες στοχεύσεις της ποιοτικής γεωργίας και της προσέλκυσης εναλλακτικού τουρισμού. Τόνισε την αντίθεση επίσης σε δημοψηφίσματα και διαλόγους που θέτουν προκειμένου να έχουν βραχυπρόθεσμα εκλογικά οφέλη συνυποψήφιοι του.

 

Ποιοτική καθημερινότητα

Αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας με εκσυγχρονισμό των μέσων και στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Συνολικός σχεδιασμός και σταδιακή υλοποίηση με εξεύρεση περιφερειακών χώρων στάθμευσης βόρεια και ανατολικά της πόλης και σύνδεση με τακτική δημοτική συγκοινωνία . Στρατηγική στόχευση η ενίσχυση της πεζοκίνησης και ποδηλατοκίνησης στο κέντρο. Δημιουργία μια πόλης φιλικής και προσβάσιμης σε άτομα με κινητικά προβλήματα .

 

Ο Ψηφιακός Δήμος

-Ψηφιακή υποδομή να δίνει την δυνατότητα 24ωρης καταγραφής αιτημάτων και μέτρηση ικανοποίησης δημοτών. -Ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας όπου όλες οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα θα μπορούν να αναζητηθούν και να αξιοποιηθούν για συμφωνίες και συμπράξεις. -Κάθε επισκέπτης που θα εισέρχεται στο πεδίο της ψηφιακής πόλης θα έχει τη δυνατότητα να βρει να ενημερωθεί να εξυπηρετηθεί για όλα.

 

Πολιτιστική ανανέωση

-Δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού . -Δημιουργία Ταμείου Πολιτισμού για την πρακτική στήριξη ντόπιων καλλιτεχνών. -Διατήρηση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων δράσεων ,δημιουργία νέων -Ενδυνάμωση των σημερινών πολιτιστικών δράσεων και δημιουργία νέων.

 

Με την Νεολαία για την Νεολαία

-Δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας ,το σπίτι της Νεολαίας ,στο Μύλο του Μασούρα, με γραμματειακή υποστήριξη ,δικτύωση . -Διάθεση του Δημοτικού Ραδιοφώνου στους νέους της πόλης για οργάνωση προγραμματισμό και 24ωρη λειτουργία. –Αξιοποίηση των τοπικών μουσικών σχημάτων ερασιτεχνικών –επαγγελματικών σε κάθε εκδήλωση -γιορτή του Δήμου. –Συναυλιακός χώρος στο λατομείο στον Άβαντα.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού .

Προηγούμενο άρθροΙωάννης Σιδηράς: Ο Χριστός μας είναι ο “Ματωμένος Νυμφίος” της Εκκλησίας
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμά της για τον πρωτογενή τομέα παρουσίασε η Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» στη Στέρνα