Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Νοσηλευτική Σχολή παραμένει στο Διδυμότειχο & υποδεχόμαστε τη νέα σχολή ψυχολογίας”

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Μαΐου 2021
75 0

Η ΧΘΕΣΙΝΗ (18/05) ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ!!

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ & ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!!

Η χθεσινή επίσκεψη (18/05) του Υφυπουργού Παιδείας Α.Συρίγου & του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕ) Π.Μήτκα στον Έβρο, έφερε την 5η Πανεπιστημιακή πόλη στη δομή της τριτοβάθμιας παιδείας στο Διδυμότειχο!!
Το όραμα της διεύρυνσης & της εμβάθυνσης του ΔΠΘ με πεδίο τον Β/Έβρο γίνεται πραγματικότητα!
Ήδη δρομολογείται τόσο η ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Νοσηλευτικής όσο & η ίδρυση της Ψυχολογίας, με δυο τμήματα τα οποία θα στεγαστούν προσωρινά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίζοντας έτσι τον ακαδημαϊκό χάρτη στον Β/Έβρο με πολλαπλά αναπτυξιακά κλπ εθνικά οφέλη.
Η οριστική εγκατάσταση των δυο Τμημάτων, δρομολογείται ήδη με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας & του τοπικού Δήμου, στον σταθμό του τοπικού ΟΣΕ προκειμένου να υπάρξει σε δέκα έξΙ (16) μήνες από τώρα, η πλήρης και ολοκληρωμένη υποδομή χώρων διδασκαλίας, σίτισης και διαμονής των φοιτητών!
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Κυβέρνηση, στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους συντελεστές για τη μεγάλη θωράκιση που επιχειρείται στον ακριτικό τόπο μας!!
Ένας, διαρκής αγώνας προβολής διεκδίκησης & ανάδειξης του, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, άρχισε να αποδίδει καρπούς..
Κάνουμε έκκληση σε όλους όπως συστρατευτούν θετικά στην όλη διαδικασία ολοκλήρωσης του οραματικού σχεδιασμού!
Η τοπική κοινωνία, η εκπαίδευση γενικά, η αυτοδιοίκηση των δυο βαθμών, οι θεσμικοί παράγοντες & πάνω από όλα οι πολίτες, εκτιμώ ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρόοδο με εθνική σημασία & με ανάλογα οφέλη.
Επιβάλλεται να δράσουμε με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα προκειμένου να υλοποιηθεί τόσο η προσωρινή εγκατάσταση των σχολών στο τοπικό 3ο Δημ. Σχολείο όσο & στην προσωρινή εγκατάσταση αυτού, για εννέα (9) μήνες, στο μέχρι τώρα κτίριο του τοπικού ΑΤΕΙ.
Η ανακαίνιση & ο εκσυχρονισμός των αποθηκών του τοπικού ΟΣΕ θα φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο του 2022 τη νέα Πανεπιστημιακή κοινότητα του Διδυμοτείχου & μάλιστα στη συμβολή των δυο ποταμών, σε απόσταση 1.500 μ από τις αλησμόνητες πατρίδες μας.
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο του Έβρου, το οποίο έχω καταθέσει τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας (7/5/2020) όσο & στη Διακομματική Επιτροπή για την Πρόοδο & την Ανάπτυξη της Θράκης στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/2581134701986125

Σχετικά άρθρα

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου φύτευσαν “το πάρκο της ελιάς” στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2017 0
Το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης με σεβασμό στη βιοποικιλότητα της περιοχής, πραγματοποίησαν φύτευση 15 ελαιόδενδρων…

Σταϊκούρας-Πλακιωτάκης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα το διεθνές ενδιαφέρον για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Νοεμβρίου 2020 0
Κοινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με…

Προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ: Oι μόνιμοι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών της Θράκης μοριοδοτούνται με 100 μονάδες

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Δεκεμβρίου 2020 0
Αλλαγές στο σύστημα μοριοδότησης των υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της…