Παναγιώτης Σαββίδης –  www.protothema.gr

Οι προκλήσεις και οι εμμονές Τούρκων αξιωματούχων με σημαίες και μηνύματα κατά της Ελλάδας συνεχίζονται

Οι προκλήσεις και οι εμμονές Τούρκων αξιωματούχων με σημαίες και μηνύματα κατά της Ελλάδας συνεχίζονται, καθώς Τούρκος αντιδήμαρχος έλαβε μέρος σε αγώνα κολύμβησης ανάμεσα σε Καστελόριζο και τουρκικά παράλια στο Κας και μετά φωτογραφήθηκε με τη σημαία της… ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Oσμανγκάζι Προύσας, Τσεμ Κουρσαντ Χασάνογλου, έλαβε μέρος στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε από το Καστελόριζο προς τα απέναντι τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης «Lycian Kas» που πραγματοποιήθηκε για 23η φορά από τον τουρκικό δήμο Kας και είχε ανασταλεί για δύο χρόνια λόγω πανδημίας. Η απόσταση που διένυσαν οι συμμετέχοντες, ήταν 7,1 χλμ και πρώτος τερμάτισε ο αθλητής Εμράχ Μπεκίρ, με 1 ώρα και 44 λεπτά.

Αν και το μότο της διοργάνωσης ήταν «Δύο χώρες, ένας αγώνας» με στόχο την ειρήνη και την φιλία, δεν έλλειψαν οι συνηθισμένες προκλήσεις, όπως του αντιδημάρχου του Οσμανγκάζι, που είναι μια από τις κεντρικές μητροπολιτικές συνοικίες της πόλης της Προύσας, ο οποίος κολύμπησε στην… «Γαλάζια Πατρίδα» για την… ειρήνη, αφιερώνοντας την προσπάθειά του στη… στη νεολαία της «“Tουρκικής” Ένωσης Νέων Κομοτηνής» και της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

antidimarxos_2

«Κολύμπησα 7,1 χλμ από το Καστελόριζο μέχρι την περιοχή μας Kας σε 2 ώρες και 41 λεπτά. Στην «Γαλάζια Πατρίδα» κολυμπήσαμε για την ειρήνη στο Αιγαίο. Αφιερώνω αυτό το κολύμπι στη νεολαία της «Τουρκικής» Ένωσης Νέων Κομοτηνής και στην «Τουρκική» Μειονότητα Δυτικής Θράκης» έγραψε ο ίδιος στα social media.

Προηγούμενο άρθροΟ καταλυτικός ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία – Τι συζητείται, όλο το παρασκήνιο
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση “Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας” η Σαμοθράκη