Ενίσχυση του ΠΕΔΥ – Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με ιατρικό προσωπικό

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Ιουνίου 2017
437 0

Άμεσα αναμένεται η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με την οποία πρόκειται να τοποθετηθούν οπλίτες θητείας – ιατροί στο ΠΕΔΥ- ΚΥ της Σαμοθράκης στις θέσεις των αγροτικών ιατρών, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο διοικητής της Δ’ ΥΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες και αγαστή συνεργασία δική μας με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Άμυνας και την Δ’ Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα.

Η απόφαση, που έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε άλλα νησιά της ελληνικής επικράτειας προβλέπει το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των οπλιτών θητείας – ιατρών, στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, να αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Επιπροσθέτως, οι οπλίτες θητείας – ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες.

Παράλληλα, όπως βλέπετε και στον κάτωθι σύνδεσμο, υπογράφηκε από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας η προκήρυξη 2 μόνιμων Επιμελητών Ιατρών Α’ γενικής ιατρικής ή παθολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η προκήρυξη αυτών των συγκεκριμένων θέσεων είναι αποτέλεσμα της πρότασης που καταθέσαμε οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, μαζί με την Αναφορά για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, ώστε να δοθούν ισχυρά κίνητρα για την στελέχωση του ΚΥ, καθώς η προκήρυξη της θέσης του Ιατρού ως Επιμελητής Α’ αντί Επιμελητής Β’ δίνει υψηλότερα οικονομικά κίνητρα στους ενδιαφερομένους αλλά και παράλληλα, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα υπηρέτησης, ο γιατρός να μπορεί να μετατίθεται σε θέση της αρεσκείας του εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις.

Η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών του αποτελεί για εμάς πρωταρχικό μέλημα και με αυτόν τον γνώμονα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλες τις δομές της χώρας, αλλά κυρίως στις δομές υγείας του νομού μας.

http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/iatroi-kladoy-e-s-y/egkriseis-prokhrykseis-anakoinwseis/4799-egkrish-prokhrykshs-thesewn-eidikeymenwn-iatrwn-kladoy-esy-nosokomeiwn-kai-pedy-4hs-y-pe

Σχετικά άρθρα

ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2018 0
ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ  …