Επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Δεκεμβρίου 2020
114 0

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Κοινοπ: Βουλευτές Νομού Έβρου, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου

Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ανακοίνωσή  σας για το άνοιγμα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών γίνεται δεκτή από τον εμπορικό κόσμο καθώς αυτό είναι το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων  οι οποίες δεν είναι πολλές και συνεπώς δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Διαμαρτυρόμαστε όμως έντονα για την δήλωση του Υπουργείου να επιτρέψει και στα σουπερμάρκετ να πωλούν ακριβώς τα ίδια είδη, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να το απαγορεύει σε χιλιάδες άλλες μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Με την εν λόγω δήλωσή σας  προκύπτουν θέματα άνισης αντιμετώπισης και αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το  ερώτημα που γεννάται στον  εμπορικό κόσμο είναι « γιατί να επιτρέπεται η δυνατότητα αύξησης κέρδους στα σουπερμάρκετ, τα οποία ελάχιστα έχει αγγίξει η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και για ποιόν λόγο δεν στηρίζονται  οι σφοδρά πληττόμενες από την πανδημία, μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν για περισσότερο από ένα μήνα κλειστές για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας έτσι ώστε να αποφευχθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Με τιμή

Η Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

Κουρμπανιάν Βίβιαν     Κουρτίδης Γεώργιος

Σχετικά άρθρα