Ευάγγελος Λαμπάκης: “Το δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης με την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινάκων χρονομέτρησης γίνεται το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα & ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 30 Μαρτίου 2017
505 0

“Με αγωνιστικό και ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης των υψηλότερων προδιαγραφών και αξιοπιστίας εξοπλίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης μετά και από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου” αυτό ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2017

Με την υπ. αριθμ. 486/2017 απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακαλείται η 2/2017 προσβαλλόμενη Πράξη της Αναπληρώτριας Επιτρόπου στην Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Έβρου, που αφορά την «Προμήθεια Αγωνιστικού και Ηλεκτρονικού Συστήματος Χρονομέτρησης για το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης».

Μετά τη θετική και αναμενόμενη αυτή εξέλιξη η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να εργάζεται με οραματικό σχεδιασμό και προσηλωμένη στο στόχο της που είναι η εξασφάλιση κορυφαίων υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών για τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται, σε συνεργασία με την Κ.Ο.Ε. να διεκδικήσει σε πρώτη φάση κάποια διεθνή διοργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο θα διεξάγει διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου αλλά και θα πετύχει την αναγνωρισιμότητα της πόλης και στο εξωτερικό, μέσω του κολυμβητηρίου, καθώς εξοπλισμός τέτοιου υψηλού επιπέδου δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα το καθιστούν ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Επίσης, θέλει να δημιουργήσει στο κολυμβητήριό του συνθήκες όμοιες με αυτές που συναντούν οι αθλητές στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και να προσελκύσει αθλητές και ομάδες από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αποφασίστηκε – πλέον και με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου – η προμήθεια του εξοπλισμού του σύγχρονου Δημοτικού Κολυμβητηρίου με αγωνιστικό και ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης υψηλών προδιαγραφών και αξιοπιστίας που έχει χρησιμοποιηθεί σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα – Κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι εξαιτίας της ανωτέρω Πράξης της Αναπληρώτριας Επιτρόπου, η οποία πριμοδοτήθηκε και από τις αρνητικές τοποθετήσεις δημοτικού συμβούλου, προκλήθηκε τετράμηνη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια αξιόλογων διοργανώσεων κολύμβησης, καθότι το Κολυμβητήριό μας εκ των πραγμάτων δεν είχε τη δυνατότητα να τις διεκδικήσει.

Ακούστε τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπόσχεται όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4 χρόνια!”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2018 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις Αναφορές που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της…

Στήριξη Τραμπ στην Ελλάδα: “Αναφαίρετο δικαίωμά της η προστασία των συνόρων”

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2020 0
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, σήμερα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.…