Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για τα ΒΑΕ

386 0

Με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Δευτεραίο αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΔΑΣ –ΟΤΑ επισκέφθηκαν σήμερα τα συνεργεία καθαριότητας και το αμαξοστάσιο του Δήμου ενόψει της αυριανής απεργίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ο Σ. Δευτεραίος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας και να υπερασπιστούν τα ΒΑΕ. Τόνισε ότι στις επερχόμενες εκλογές χρειάζεται να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και να αναδειχθεί Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο που με συνέπεια και αγώνα θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

 Το Επίδομα Επικίνδυνης Ανθυγιεινής Εργασίας, σύμφωνα με τον μνημονικό Ν.4512/2018 (άρθρο 396) θα πρέπει να σταματήσει να χορηγείται στους από αρχές Μάρτη. Η κυβέρνηση μετά από διαμαρτυρίες και απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Φλεβάρη, είπε ότι σχεδιάζει παράταση έξι μηνών για να ολοκληρώσει το “έργο” της  η επιτροπή  που έχει συσταθεί, δηλαδή να  επανεξεταστούν   δικαιούχοι  και  ποσά.  

Παρά τη συγκεκριμένη  εξαγγελία η ρύθμιση όμως δεν έχει γίνει ως τώρα με αποτέλεσμα οι περισσότερες οικονομικές υπηρεσίες των δήμων να προχωρούν σε περικοπή του επιδόματος για τον μήνα Μάρτη. Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ‘επιτροπών» αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης. Σκοπός τους είναι η κατάργηση τελικά του επιδόματος και η περαιτέρω απαξίωση του κλάδου,  ενός κλάδου που μετρά δεκάδες νεκρούς τα τελευταία χρόνια  και  σχεδόν καθημερινά  τραυματίες. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για : 

 • Καμιά περικοπή στα Β.Α.Ε. και στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας .Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικώνΝόμων,  που αύξησαν τα όρια ηλικίας και  έβγαλαν ειδικότητες από τα Β.Α.Ε.
 • Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και Ανθυγιεινού Επιδόματος.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
 • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, χορήγηση εγκεκριμένων  και πιστοποιημένων Μ.Α.Π.
 • Αναγνώριση του Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας και στο Δημόσιο Τομέα.
 • Κρατική χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, μόνιμο προσωπικό με  συνεχήεκπαίδευση, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας για να εκλείψουν οι νεκροί και τσακισμένοι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα στους Ο.Τ.Α.
 • Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών των δήμων 
 • Για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την άμεση αναδρομική καταβολή  του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών,  για όσο διάστημα διήρκησε η διαθεσιμότητά τους. 
 • Για την επαναφορά του 13ου – 14 ου μισθού και την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών, αντεργατικών  νόμων 
 • Για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων, των  παιδικών  σταθμών, ΚΔΑΠ,  ΚΔΑΠΜΕΑ,  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 
 • Για να καταργηθεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών, που στόχο έχει τις μειώσεις μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις. 

Σχετικά άρθρα

Δήλωση του Βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αν. Δημοσχάκη εν όψει της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Αυγούστου 2019 0
Εν όψει της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της…

Κωνσταντίνος Χήτας: “Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν έχει αντίρρηση να αυξηθεί και λίγο ο πληθυσμός του ΚΥΤ Φυλακίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Χήτας: Όσο η Νέα Δημοκρατία έχει…