ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΕΒΡΟΥ

Αρ. Πρωτ. 103

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/05/2017

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου .

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.

Η σημερινή Κυβέρνηση, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ ένα 4ο MNHMONIO. Εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3o μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα μας φέρνει το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το νέο αυτό Μνημόνιο περιλαμβάνει για μια ακόμα φορά αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, που χτυπούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες & αυτοαπασχολούμενους. Νέο πετσόκομμα στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) έως και 18% με μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις Ευρώ, περικοπή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων κατά 880 εκατ. μέσα στο 2018, νέα δυσβάσταχτη φορολογία ακόμα και για τα πιο χαμηλά εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 Ευρώ, ΔΕΗ και ΝΕΡΟ δίνονται βορά στους ιδιώτες, ιδιωτικοποιούνται τα πάντα.

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

Το νέο Μνημόνιο φέρνει όμως και νέα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα: καταργείται το Υπουργικό βέτο που υπήρχε στις ομαδικές απολύσεις με σκοπό να αμβλύνονται οι κοινωνικές επιπτώσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν μαζικά εργαζόμενους ελεύθερα και χωρίς καμία προέγκριση, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα εξετάζει εκ των υστέρων μόνο την τυπική νομιμότητα και όχι τις κοινωνικές συνέπειες, οι ΣΣΕ δεν επανέρχονται, ούτε η κήρυξή τους ως υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, η Μεσολάβηση και η Διαιτησία (ΟΜΕΔ) θα μπουν ξανά στο στόχαστρο , το απεργιακό δικαίωμα θα συρρικνωθεί.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, τα σωματεία μας, όλοι οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφιση των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
• Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
• Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
• Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
• Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος          Βαφειάδου Ιωάννα

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μονοδρομήσεις στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΤούρκοι κομάντος επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα