Κοινό Δελτίο Τύπου Δημοτικών Παρατάξεων ΑΝΑ.Σ.Α & αλλάΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: “Δώστε άμεσα εντολή ελέγχου κ. Λαμπάκη, για καταπατήσεις σε ρέματα και γραμμή αιγιαλού”

Δημοσιεύτηκε στις: at 1 Αυγούστου 2018
534 0

Δώστε άμεσα εντολή ελέγχου κ.Λαμπάκη, για καταπατήσεις σε ρέματα και γραμμή αιγιαλού

Η τραγική εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Ανατ. Αττική, οδήγησε τους τοπικούς αρμόδιους παράγοντες σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, προς εξέταση της υφιστάμενης καταστάσης στην περιοχή των Δικέλλων – Μάκρης.

Εκεί έγινε εκτενής αναζήτηση οδών διαφυγής του πληθυσμού, που το καλοκαίρι στην συγκεκριμένη περιοχή Μάκρης-Δικέλλων, αποκτά μέγεθος παραθεριστών από ολόκληρο τον Έβρο και μετράτε σε δεκάδες χιλιάδες ατόμα.
Από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η παραλιακή Ζώνη Μάκρης-Δικέλλων-Μεσημβρίας, χαρακτηρίζεται από τις πιο επικίνδυνες του Νομού μας.

Πέρα από όλα αυτά, αν πράγματι θέλουμε να φτάσουμε το «μαχαίρι ως το κόκκαλο», αν πράγματι θέλουμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, τότε ΚΑΛΟΥΜΕ τον δήμαρχο της Αλεξ/πολης καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο, να δώσει άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τους παρακάτω συγκεκριμένους ελέγχους, καταρχήν στην εκτός σχεδίου περιοχή των Δικέλλων:

1) Σε ότι αφορά τον παραλιακό δρόμο, ο οποίος δεν υφίσταται στους κτηματολογικούς πίνακες και είναι ΕΝΤΟΣ της γραμμής του αιγιαλού,
2) σε ότι αφορά παράνομες προσκυρώσεις σε αγροτεμάχια προκειμένου αυτά να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν,
3) σε ότι αφορά την ορθότητα της οριοθέτησης των ρεμάτων  (π.χ. «κακορέματος» -ΦΕΚ 871Δ/2003) και τυχόν καταπατήσεις όμορων ιδιοκτησιών που υφίστανται σε αυτά,
4) περιφράξεις εντός ζώνης από την ακτή και
5) περιφράξεις εντός της γραμμής του αιγιαλού (π.χ. ΦΕΚ 692Δ/2003)

Πέρα από το γεγονός ότι η αυθαίρετη δόμηση δυσχεράνει την πολιτική προστασία και την πυροπροστασία πολλών περιοχών, αξίζει να σημειωθεί πως οι παράνομες περιφράξεις και η αυθαίρετη κατάληψη των ρεμάτων, συνετέλεσαν σημαντικά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή των Δικέλλων τον  Αυγούστο του 2007.

Έχουμε άμεσα πλέον την υποχρέωση να προφυλάξουμε τις οικογένειες και τα παιδιά μας, από μια ενδεχόμενη μελλοντική καταστροφή.

Τις εκτός σχεδίου αυτές περιοχές, οφείλουμε να τις αναδείξουμε και να τις προστατεύσουμε, με ασφαλείς δρόμους και απρόσκοπτη πρόσβαση, αρχής γενομένης από ένα οικιστικό παραθεριστικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή Μάκρης -Δικέλλων.

1) Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

2) Τζανίδης Νικόλαος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“αλλάΖΟΥΜΕ τώρα”

Σχετικά άρθρα

Οι Μητροπολίτες της Θράκης συντάσσονται με τον λαό και τους φορείς για τη μη ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Απριλίου 2019 0
Οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς Θράκης ἔχοντες τήν ποιμαντική εὐθύνη ἔναντι τοῦ λαοῦ καί τῆς Ἐκκλησίας νά φυλάσσουμε τόν τόπο αὐτό, μέ…

Δημήτρης Πέτροβιτς: “Διάταξη του νομοσχεδίου, προβλέπει ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, εν τούτοις δεν περιλαμβάνει και δεν αναφέρει κάτι ανάλογο για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουνίου 2018 0
Σε ανάρτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς αναφέρει:  Επιτέλους το υπουργείο Ναυτιλίας προχωράει με νομοσχέδιο την εφαρμογή του…

Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ «ΠΕΡΙ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ» (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιανουαρίου 2019 0
Ο ΜΈΓΑΣ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌΣ ΔΙΔΆΣΚΑΛΟΣ «ΠΕΡΊ ΠΛΟΎΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΞΊΑΣ» Διαχρονική η Κοινωνική Διδασκαλία περί πλούτου και πλεονεξίας του Αγίου…