Κουμουτσάκος : Καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή στον Έβρο κι όχι αυθόρμητη μετακίνηση

Δημοσιεύτηκε στις: at 4 Μαρτίου 2020
182 0

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης , μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την σύνοδο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών,  η Ελλάδα αντιμετώπισε κατά μείζονα λόγο θέμα εθνικής ασφάλειας κι αυτό είναι είναι μάλιστα που θα επισημανθεί και στις Βρυξέλλες. 

Ως καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία κι όχι ως αυθόρμητη μετακίνηση προσφύγων, χαρακτήρισε ,μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, τον συνωστισμό προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

“Η Ελλάδα εάν χρειαστεί, δηλώνει ανοικτά την πρόθεση της για κινητοποίηση του έκτακτου μηχανισμού αλληλεγγύης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, αν κάποιο μέλος δέχεται υπερβολική ροή μεταναστών, εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν”, πρόσθεσε.

Είναι μια δυνατότητα κι η Ελλάδα  δηλώνει πως έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει, ανέφερε ο κος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για συνθήκες εισβολής αμάχων στη χώρα, οι οποίες και υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης , μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την σύνοδο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών,  η Ελλάδα αντιμετώπισε κατά μείζονα λόγο θέμα εθνικής ασφάλειας κι αυτό είναι είναι μάλιστα που θα επισημανθεί και στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα θα είναι βασικό θέμα συζήτησης, (στην σύνοδο), θα θέσουμε θέμα για ουσιαστική και με περιεχόμενο αλληλεγγύη, είπε και πρόσθεσε “θα επισημάνουμε οτι τα σύνορα μας ειναι ευρωπαικα συνορα.

“Θα παρουσιάσουμε την κατάσταση με στοιχεία και νούμερα που αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια αυθόρμητη μετακίνηση αλλά μια καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία και θα τονίσουμε την διπλή διάσταση του συνόρου ως ευρωπαικού κι ελληνικού ταυτόχρονᨔ, είπε.

Ο κος Κουμουτσάκος αποτίμησε ως θετική την σειρά τηλεφωνικών επαφών τις οποίες είχε αναφορικά με την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα, κάνοντας λόγο για εμπεδωμένο κλίμα αλληλεγγύης και ρητής αναγνώρισης ότι η Ελλάδα αγωνίστηκε για την Ευρώπη.

Η αναγνώριση θα πρέπει να γίνει και έμπρακτη στήριξη σε διάφορα πεδιά, στο οικονομικό, στο τεχνικό με μέσα, σχολίασε σε κάθε περίπτωση θέτοντας ως παράδειγμα ότι λόγου χάρη η Frontex δεν μπορεί να έρχεται με πλοία θα αλλά πρέπει να είναι ενισχυμένη και με θερμικές κάμερες.

Ειδικά για την Frontex μάλιστα τόνισε πως εφόσον δεν μπορεί να επιχειρήσει σε τουρκικά νερά, αφού η Τουρκία δεν θα δεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο, κρίνεται απαραίτητο να έχει μια ενισχυμένη εντολή και μέσα προκειμένου να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά της.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου: Απαράδεκτη η πρότασης συγχώνευσης Γυμνασίου-Λυκείου Τυχερού

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2019 0
ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΥΧΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ Οι ιδιαίτερες συνθήκες της ακριτικής μας περιοχής…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: «Δεν μας φταίνε οι υπουργοί για τα κουνούπια… Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι… φταίνε αυτοί που δεν έκαναν και πάλι τη δουλειά τους στην ΠΑΜΘ!»

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουλίου 2020 0
«Δεν μας φταίνε οι υπουργοί για τα κουνούπια … Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι … φταίνε αυτοί που δεν…

ΤΗ ΜΕΓΑΤΙΜΩ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΩΟΠΗΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (1912-2003) (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς Θεολόγος)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουνίου 2018 0
ΤΗ ΜΕΓΑΤΙΜΩ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΩΟΠΗΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (1912-2003)   Αφιέρωμα μνημοσύνης στην εκ της πόλεως των Σαράντα Εκκλησιών της…

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την άφιξη του, στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιανουαρίου 2016 0
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο…