Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Τα σύνορα φρουρούνται – Προφυλάσσονται άριστα

Δημοσιεύτηκε στις: at 1 Μαρτίου 2020
342 0

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, επίσκεψη και επιθεώρηση των Δυνάμεων συνοριακής φύλαξης από το ΕΦ1 στις Καστανιές και κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Έβρο.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι βουλευτές κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Μετά το πέρας της επισκέψεως στις Καστανιές Έβρου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Ήρθαμε σήμερα το πρωί εδώ στις Καστανιές του Έβρου, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης, ιδίοις όμμασοι.

Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται. Προφυλάσσονται άριστα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις Δυνάμεις που επιχειρούν εδώ, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, σε άλλες περιοχές και του Λιμενικού, που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους, για να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων, που είναι -θυμίζω- και τα σύνορα της Ευρώπης.

Συγχαρητήρια σε όλους».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει φόβος κάποιου επεισοδίου;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο θα έλεγα εξαιρετικό. Οι άνθρωποι είναι εδώ, οι Δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, κάνουν ότι πρέπει, όπως σας είπα, για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας.

Δημοσιογράφος: Ξέρουμε πόσοι είναι από την άλλη πλευρά;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Δεν ξέρουμε. Υποθέτω ότι ο αριθμός αυξομειώνεται. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μία οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας.

Δημοσιογράφος: Έχετε μιλήσει με τον ομόλογό σας;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Όχι, δεν έχω μιλήσει με τον ομόλογο μου.

Δημοσιογράφος: Θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνάμεις κ.Υπουργέ αν αυτό απαιτηθεί;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Αν χρειαστεί θα ενισχυθούν. Θα γίνει ότι χρειαστεί για να φυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι του BBC κάνουν λόγο για έναν αριθμό μεταναστών που προβλέπεται να επηρεάσει με τον τρόπο του τις επόμενες μέρες τις εξελίξεις. Μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφάλεια των ελληνικών συνόρων και την κατέχουσα θέση τους στην Ευρώπη;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Εκείνοι που ισχυρίζονται ο,τιδήποτε αρνητικό αποσκοπούν καθαρά και μόνο στο να τρομοκρατήσουν και κατά τη γνώμη μου αυτός ο τρόπος είναι παράνομος. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις, λίγες στον αριθμό που όσοι έκαναν προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα έχουν οδηγηθεί σε συλλήψεις από τις Ελληνικές Αρχές.

Δημοσιογράφος: Είδαμε ότι πολλοί άνθρωποι μετακινήθηκαν με βία . Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του θέματος;

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Όχι, κατά την άποψή μου δεν υπάρχει. Ο μόνος τρόπος για κάθε χώρα είναι να εξασφαλίσουμε την ισορροπία στην κατάσταση και την ασφάλεια των συνόρων».

Σχετικά άρθρα

Θετική ανταπόκριση Βεσυρόπουλου ως προς το θέμα που έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Μαρτίου 2021 0
Στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΕΟΑΕΝ παρουσία του υφυπουργού αρμόδιου για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία Απόστολου Βεσυρόπουλου,…