Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπη

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Ιουλίου 2017
408 0

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες και εθελοντέςπροκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή Νέα Σάντα Ροδόπης.

Πρόκειται για δύσβατη, ορεινή περιοχή γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή εστία και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρείται εκ νέου η προσέγγιση της περιοχής για την πρώτη εκτίμηση της ζημιάς, αλλά και για την εξακρίβωση των αιτιώνπου την προκάλεσαν θέτοντας την υπό πλήρη έλεγχο.Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε αργά χθες το απόγευμα να επιχειρήσουν 2 αεροσκάφη Πέτζετελ και 2 Canadair, καθώς και επίγειες δυνάμεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Συνολικά επιχείρησαν 48 Πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα, 8 βοηθητικά, 31 άνδρες του Πεζοπόρου Τμήματος και 9 εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Εκτιμάται, ότι στο σημείο θα παραμείνουν στη διάρκεια της ημέρας πυροσβεστικές δυνάμεις προς αποφυγήν ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός χαράδρας σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού. Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς οι πρώτες σκέψεις της πυροσβεστικής είναι ότι αυτή προκλήθηκε από πτώση κεραυνού καθώς στην περιοχή σημειώθηκε ψιλόβροχο και πτώσεις κεραυνών την προηγούμενη της εκδήλωσης ημέρα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 46 αστικές πυρκαγιές και 34 δασικές.

www.cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των μεταλλείων Κίρκης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2017 0
Kαλή είδηση έβγαλε το 6ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κομοτηνή καθώς δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ανακοινώθηκε η αποκατάσταση του…

Η Γερμανία χρηματοδοτεί με 32 εκατ. ευρώ την τουρκική ακτοφυλακή

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαρτίου 2020 0
Ενισχύσεις σε Ελλάδα και Τουρκία για τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων και την παρεμπόδιση «μιας ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής κίνησης με κατεύθυνση την Γερμανία», αποφασίζει το Βερολίνο. Ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς…