Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέφθηκε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στο πλαίσιο της επίσκεψης παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ορεστιάδας

Ο κ. Αρχηγός συνεχίζει σήμερα τις επισκέψεις του σε αστυνομικές Υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέπτεται από χθες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών Φορέων.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, επισκέφτηκε αρχικά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο και Διοικητές Υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του με τα Πρωτοβάθμια Προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, που επισκέφτηκε στη συνέχεια, παρουσία και των Διοικητών Υπηρεσιών της οικείας Διεύθυνσης, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη, ο οποίος παρουσίασε δράσεις που αφορούν θέματα προστασίας συνόρων και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Συνοριακό Σημείο Καστανεών, στην οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου ο κ. Αρχηγός συνομίλησε με το αστυνομικό προσωπικό που εκτελούσε υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου.

Επίσης, χθες το απόγευμα, ο κ. Αρχηγός παρέστη στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ορεστιάδας, όπου απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας• εδώ, σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να απευθύνομαι για δεύτερη φορά στο Σώμα της Συνέλευσης σας, τα πέντε (5) χρόνια λειτουργίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.

Γνωρίζω πολύ καλά, σέβομαι, εκτιμώ και αναγνωρίζω τους κόπους, τις θυσίες και γενικά το έργο που επιτελείτε σ’ αυτόν τον κρίσιμο εθνικό μας χώρο• και βεβαίως τις συνθήκες υπό τις οποίες διεκπεραιώνετε την αποστολή σας.

Η παρουσία μου εδώ, πιστέψτε με, δεν έχει τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ως προσκεκλημένου σε θεσμική διαδικασία μιας περιφερειακής Συνδικαλιστικής Ένωσης του προσωπικού. Η παρουσία μου εδώ, κοντά σας, αποδίδει έστω και μ’ αυτόν το συμβολικό τρόπο τη βούληση, την επιθυμία, την εκούσια υποχρέωση, αν θέλετε, της Ηγεσίας του Σώματος να βρεθεί δίπλα, να βρίσκεται κοντά στο συνάδελφο όχι μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων• να βρίσκεται κοντά και στο συνάδελφο της περιφέρειας, της υπαίθρου, της μεθορίου.

Η παρουσία μου λοιπόν εδώ, αυτό το σκοπό έχει: Να υπογραμμίσει τη στήριξη μου και τη στήριξη όλων των μελών της Ηγεσίας στο έργο σας, στην προσπάθεια σας, στο μόχθο σας.

Να σας διαβεβαιώσω, να διαβεβαιώσω όλο το προσωπικό του Σώματος, όλους τους συναδέλφους, από αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, πως όλοι μαζί, όπου κι αν υπηρετούμε, είμαστε μέλη του ίδιου Οργανισμού της ίδιας οικογένειας• τις ίδιες δυσκολίες βιώνουμε όλοι, τις ίδιες αγωνίες έχουμε, τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούμε.

Ξέρω πως, τις περισσότερες φορές, τα λόγια δε λένε πολλά• κάποιες φορές ίσως και τίποτα. Ειδικά σ΄αυτές τις περιόδους και τις περιπτώσεις που παράλληλα με τις καθημερινές δυσκολίες της υπηρεσιακής του αποστολής, το προσωπικό του Σώματος, εσείς – εμείς – όλοι μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Θέλω, όμως, να πιστεύω, πως καταφέραμε πράγματα. Σίγουρα όχι όσα θέλαμε, σίγουρα όχι όσα προσδοκούσαμε, σίγουρα όχι όσα υπό συνθήκες οικονομικής ευημερίας θα είχαμε πράξει.

Ωστόσο, ακόμη κι αν οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, την αποκατάσταση του εισοδήματός μας ή έστω την δραστική άμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προωθώντας ρυθμίσεις, που διευκολύνουν και ανακουφίζουν τους συναδέλφους και να εκδηλώνουμε μέτρα που διορθώνουν χρόνιες στρεβλώσεις, που αμβλύνουν τις επιπτώσεις των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, που αποκαθιστούν αδικίες του παρελθόντος, που δίνουν προοπτική στο μέλλον:

– η θέσπιση επιπλέον αδειών για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων ή σοβαρών ατομικών ή οικογενειακών ζητημάτων•

– η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων για τη μέτρηση της επαγγελματικής κόπωσης του προσωπικού•

– η δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την άμεση ψυχολογική – επιστημονική στήριξη των συναδέλφων•

– ο εξορθολογισμός και η προσαρμογή των χρονικών ορίων προαγωγής/παραμονής του προσωπικού στην ενεργό υπηρεσία, σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό/συνατξιοδοτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί•

– η νομοθετική διόρθωση των αδικιών και των στρεβλώσεων που έχουν διαπιστωθεί στο σύστημα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων του προσωπικού•

– η προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη δημιουργία σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την εξασφάλιση ολιγοήμερων έστω διακοπών για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους,

αποτελούν μέρος αυτών των πρωτοβουλιών και υλοποιούν, πολλές από αυτές, δικά σας αιτήματα, δικές σας προτάσεις.

Θέλω, λοιπόν να πιστεύω, επικαλούμενος και την άποψη του θεσμικού συνδικαλιστικού σας εκπροσώπου που βρίσκεται σήμερα εδώ, του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, πως οι προθέσεις μας, η βούλησή μας, η βούληση και οι ενέργειες της ηγεσίας του Σώματος, εναρμονίζονται με τις προσδοκίες και τα ρεαλιστικά αιτήματα σας.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε, όλοι κατανοούμε, πως η δύναμη μας, το «μυστικό» μας, το εφόδιο που μας επιτρέπει να διατηρούμε τη συνοχή και την αποτελεσματικότητά μας, περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλον φορέα αυτήν ειδικά τη κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία περίοδο, είναι η σύμπνοια, η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η βαθιά συναίσθηση του χρέους• του χρέους απέναντι στη πατρίδα, στην κοινωνία, στις οικογένειες μας, στον εαυτό μας.

Θέλω, στο σημείο αυτό, να επισημάνω την καθοριστική συμβολή των Συνδικαλιστικών Φορέων του προσωπικού στη διατήρηση της συνοχής του Σώματος και την υπευθυνότητα με την οποία κατά κανόνα προσεγγίζει τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό.

Είμαι βέβαιος πως έτσι θα συνεχίσουμε. Ενωμένοι, δυνατοί, συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, στο χρέος μας.

Δυσκολίες υπάρχουν. Πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν. Την περίοδο αυτή είναι περισσότερες, πιο επιτακτικές, πιο επώδυνες. Όμως, θα παλέψουμε να τις ξεπεράσουμε. Έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα, είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ως Αρχηγός του Σώματος είμαι υπερήφανος για το προσωπικό που διοικώ• είμαι υπερήφανος και ευγνώμων για την προσπάθεια που καταβάλλετε, για το έργο που προσφέρετε στη χώρα και την κοινωνία.

Είμαι περήφανος για την αξιοπρέπεια, το σθένος και τον επαγγελματισμό που καθημερινά επιδεικνύετε και αναδεικνύετε με τη δράση και τη συμπεριφορά σας. Κι αυτό δε μπορούν οι ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις, οι λίγες εκείνες παρεκτροπές των ολίγων «συναδέλφων» που κατά καιρούς παρατηρούνται, να απαξιώσουν, να αποδομήσουν, να ακυρώσουν.

Εκφράζω, λοιπόν, ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την ευαρέσκεια και την ικανοποίησή μου στο προσωπικό της Δ/νσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και στο προσωπικό των άλλων Υπηρεσιών που συνδράμουν την προσπάθειά της, αλλά και γενικά στο προσωπικό του Σώματος, για την προσπάθεια και το έργο που καθημερινά επιτελούν και καλώ όλους να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, με την ίδια αξιοπρέπεια και τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια αυτή.

Κύριε Πρόεδρε της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας,
Κύριε Πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ,

Γνωρίζετε τις προθέσεις μας, τις προθέσεις της ηγεσίας του Σώματος, γνωρίζετε τη βούληση και την επιθυμία μας να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε τις προτάσεις και τα αιτήματά σας, ακόμη να δεχτούμε την καλόπιστη κριτική όταν αυτή έχει δημιουργική στόχευση και συμβάλλει στην αποκατάσταση προβλημάτων, δυσλειτουργιών, αδικιών ενδεχομένως.

Άλλωστε ο σκοπός μας, ο στόχος, η προσπάθειά μας είναι κοινή.

Και οφείλουμε, για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου, αυτού του σκοπού, να εργαζόμαστε με σύνεση, με σύμπνοια, με υπευθυνότητα, με ειλικρίνεια, με αμοιβαίο σεβασμό.

Με τη διαβεβαίωση πως η ηγεσία του Σώματος και εγώ προσωπικά είμαστε πάντοτε δίπλα σας, είμαστε κοντά σας και στηρίζουμε την προσπάθειά σας, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης και υγεία, καλοτυχία και δύναμη σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Σας ευχαριστώ.»

Σήμερα το πρωί, ο κ. Αρχηγός μετέβη αρχικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας και ακολούθως επισκέφτηκε τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ενημερώθηκε από το Διοικητή της, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Βλάχο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες και να τους ευχηθεί καλή πρακτική εκπαίδευση.

Σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για διάφορα θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείριση τους.

Οι επισκέψεις του κ. Αρχηγού συνεχίζονται σε αστυνομικές Υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις Υδρονομεων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!! Με 5 χρυσά μετάλλια, 4 αργυρά και 2 χάλκινα γύρισαν οι αθλητές των special olympics στις αποσκευές του