Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη την Παρασκευή 31 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνάξεως των Μητροπολιτών του Οικουμενικού Θρόνου που διοργανώνεται από 1-3 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως μαζί με τους υπόλοιπους Μητροπολίτες παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με Πατριαρχική χοροστασία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με αφορμή την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους. Αμέσως, μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την Ευχή και την Πράξη της Ινδικτιώνος και ακολούθως την υπέγραψε, όπως και οι συγχοροστατήσαντες Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου προσερχόμενοι κατά τα πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογραφή του κώδικα της Ινδίκτου είναι μία από τις παλαιότερες παραδόσεις του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που καταγράφεται από τον τέταρτο μ.Χ αιώνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε η Σύναξη των Ιεραρχών, Μητροπολιτών και Αρχιεπισκόπων, του Οικουμενικού Θρόνου. Η Σύναξη λαμβάνει χώρα στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Στη Σύναξη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Πατριάρχου, μετέχουν περισσότεροι από εκατό Ιεράρχες, από την Έδρα του και ολόκληρη την οικουμένη, και θα συζητηθούν θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διορθοδόξου ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθροΙερές Παρακαταθήκες τοις Επιγενομένοις Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου (+1922) «Περί των Πατριαρχικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών των Νέων Χωρών» (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα οι εγγραφές στην Ακαδημία Στίβου του ΠΑΣ ΠΡΩΤΕΑ Αλεξανδρούπολης