Ένα αεροσκάφος τύπου Ιλιούσιν της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, πέταξε από το Σότσι στο Βελιγράδι όπου παρέμεινε σχετικά λίγη ώρα και έπειτα επέστρεψε με κατεύθυνση την Μόσχα.

Όπως προκύπτει, το αεροσκάφος μετέφερε πιθανότατα επιβάτες, αν και θα μπορούσε να μεταφέρει και κάποιο – ελαφρύ όμως – φορτίο. Θα μπορούσε επίσης να παρέλαβε επιβάτες από το Βελιγράδι και να τους μετέφερε στην Μόσχα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι το ρωσικό αεροσκάφος – που επαναλαμβάνουμε ανήκει στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας – πέταξε πάνω από το βουλγαρικό εναέριο χώρο! Που υποτίθεται ότι είναι κλειστός για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, ακόμα και τα επιβατικά. Πόσο μάλλον τα στρατιωτικά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για την συγκεκριμένη πτήση, που οπωσδήποτε δεν μπορεί να έγινε με άγνοια των βουλγαρικών αρχών. Δηλαδή οι βουλγαρικές αρχές επέτρεψαν στο αεροσκάφος να περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας. Κατά παράβαση των κυρώσεων.

Ανεξηγητο…

Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου, από προηγούμενη πτήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους στην Ολλανδία. Εκεί πήρε άδεια για να παραλάβει απελαθέντες διπλωμάτες. Στην Σερβία όμως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΠΗΓΗ www.newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθροΒουλγαρία: Ο πρωθυπουργός ζητάει από τους πολίτες να δωρίσουν έναν μισθό τους για την Ουκρανία
Επόμενο άρθροΕλληνικά Mirage 2000-5: Οι Έλληνες πιλότοι «γράφουν» και πάλι